Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Udenrigsminister raser mod Apple efter kontroversiel kort-ændring

En ændring i Apple Maps får hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister, og nu vil Apple genoverveje, hvordan lignende kontroverser skal håndteres i fremtiden.

Apple har for nylig foretaget en ændring i sin korttjeneste, Apple Maps, der betyder, at halvøen Krim nu står opført som en del af Rusland, når kortjenesten benyttes af russiske brugere.

Krim der siden 1954 har været en del af Ukraine blev i 2014 annekteret af Rusland.

Apples beslutning møder nu hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister Vadym Prystaiko på det sociale medie Twitter.

”Lad mig forklare det på en måde, så i forstår det, Apple. Forestil jer, at jeres designs, ideer og mange års hårdt arbejder bliver stjålet af jeres værste fjende, men at en ignorant herefter vælger at se stort på jeres smerte. Det er sådan, at det føles, når det I kalder Krim for Rusland,” skriver han på Twitter.

I et andet tweet opfordrer den ukrainske udenrigsminister ligeledes Apple til ikke at blande sig i politiske spørgsmål i fremtiden.

”iPhone er fantastiske produkter. Men helt seriøst, Apple. Vil I ikke venligst holde jer til at fremstille high-tech produkter og underholdning. International politik er ikke jeres stærke side,” lyder det fra udenrigsministeren.

Apple: Vil overveje ændringer
Trudy Muller, der er talsperson for Apple, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at ændringerne af kortet udelukkende gælder for russiske brugere. Ændringen skyldes ifølge Apple en ny russisk lov, der er netop trådt i kraft.

Men talspersonen oplyser til nyhedsbureauet, at Apple i fremtiden vil overveje, hvordan de håndterer ændringer i grænsedragninger.

”Vi tager hensyn til international lov, relevant amerikansk lov og andre lokale love, før at vi tager beslutninger om at tage lovbestemte ændringer i vores Kort. Vi vil kigge en ekstra gang på, hvordan vi håndterer konfliktramte grænser i vores tjenester, og det kan muligvis betyde, at vi kommer til at foretage ændringer i fremtiden,” siger Trudy Muller til Reuters.

Ruslands annektering af Krim er hverken anerkendt af EU eller USA, og Rusland som følge af annekteringen blevet ramt af internationale sanktioner.

Google foretog allerede i foråret lignende ændringer, og siden marts har Krim stået opført som russisk for brugere af Google Maps i Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere