Artikel top billede

Udenrigsminister raser mod Apple efter kontroversiel kort-ændring

En ændring i Apple Maps får hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister, og nu vil Apple genoverveje, hvordan lignende kontroverser skal håndteres i fremtiden.

Apple har for nylig foretaget en ændring i sin korttjeneste, Apple Maps, der betyder, at halvøen Krim nu står opført som en del af Rusland, når kortjenesten benyttes af russiske brugere.

Krim der siden 1954 har været en del af Ukraine blev i 2014 annekteret af Rusland.

Apples beslutning møder nu hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister Vadym Prystaiko på det sociale medie Twitter.

”Lad mig forklare det på en måde, så i forstår det, Apple. Forestil jer, at jeres designs, ideer og mange års hårdt arbejder bliver stjålet af jeres værste fjende, men at en ignorant herefter vælger at se stort på jeres smerte. Det er sådan, at det føles, når det I kalder Krim for Rusland,” skriver han på Twitter.

I et andet tweet opfordrer den ukrainske udenrigsminister ligeledes Apple til ikke at blande sig i politiske spørgsmål i fremtiden.

”iPhone er fantastiske produkter. Men helt seriøst, Apple. Vil I ikke venligst holde jer til at fremstille high-tech produkter og underholdning. International politik er ikke jeres stærke side,” lyder det fra udenrigsministeren.

Apple: Vil overveje ændringer
Trudy Muller, der er talsperson for Apple, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at ændringerne af kortet udelukkende gælder for russiske brugere. Ændringen skyldes ifølge Apple en ny russisk lov, der er netop trådt i kraft.

Men talspersonen oplyser til nyhedsbureauet, at Apple i fremtiden vil overveje, hvordan de håndterer ændringer i grænsedragninger.

”Vi tager hensyn til international lov, relevant amerikansk lov og andre lokale love, før at vi tager beslutninger om at tage lovbestemte ændringer i vores Kort. Vi vil kigge en ekstra gang på, hvordan vi håndterer konfliktramte grænser i vores tjenester, og det kan muligvis betyde, at vi kommer til at foretage ændringer i fremtiden,” siger Trudy Muller til Reuters.

Ruslands annektering af Krim er hverken anerkendt af EU eller USA, og Rusland som følge af annekteringen blevet ramt af internationale sanktioner.

Google foretog allerede i foråret lignende ændringer, og siden marts har Krim stået opført som russisk for brugere af Google Maps i Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane