Udenrigsminister raser mod Apple efter kontroversiel kort-ændring

En ændring i Apple Maps får hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister, og nu vil Apple genoverveje, hvordan lignende kontroverser skal håndteres i fremtiden.

Apple har for nylig foretaget en ændring i sin korttjeneste, Apple Maps, der betyder, at halvøen Krim nu står opført som en del af Rusland, når kortjenesten benyttes af russiske brugere.

Krim der siden 1954 har været en del af Ukraine blev i 2014 annekteret af Rusland.

Apples beslutning møder nu hård kritik fra den ukrainske udenrigsminister Vadym Prystaiko på det sociale medie Twitter.

”Lad mig forklare det på en måde, så i forstår det, Apple. Forestil jer, at jeres designs, ideer og mange års hårdt arbejder bliver stjålet af jeres værste fjende, men at en ignorant herefter vælger at se stort på jeres smerte. Det er sådan, at det føles, når det I kalder Krim for Rusland,” skriver han på Twitter.

I et andet tweet opfordrer den ukrainske udenrigsminister ligeledes Apple til ikke at blande sig i politiske spørgsmål i fremtiden.

”iPhone er fantastiske produkter. Men helt seriøst, Apple. Vil I ikke venligst holde jer til at fremstille high-tech produkter og underholdning. International politik er ikke jeres stærke side,” lyder det fra udenrigsministeren.

Apple: Vil overveje ændringer
Trudy Muller, der er talsperson for Apple, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at ændringerne af kortet udelukkende gælder for russiske brugere. Ændringen skyldes ifølge Apple en ny russisk lov, der er netop trådt i kraft.

Men talspersonen oplyser til nyhedsbureauet, at Apple i fremtiden vil overveje, hvordan de håndterer ændringer i grænsedragninger.

”Vi tager hensyn til international lov, relevant amerikansk lov og andre lokale love, før at vi tager beslutninger om at tage lovbestemte ændringer i vores Kort. Vi vil kigge en ekstra gang på, hvordan vi håndterer konfliktramte grænser i vores tjenester, og det kan muligvis betyde, at vi kommer til at foretage ændringer i fremtiden,” siger Trudy Muller til Reuters.

Ruslands annektering af Krim er hverken anerkendt af EU eller USA, og Rusland som følge af annekteringen blevet ramt af internationale sanktioner.

Google foretog allerede i foråret lignende ændringer, og siden marts har Krim stået opført som russisk for brugere af Google Maps i Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.