Artikel top billede

GlobalConnect har stadig ikke adgang til alle it-systemer to uger efter hackerangreb: Så meget ekstra arbejde kostede angrebet

Interview: Knap to uger efter GlobalConnect blev ramt af et omfattende hackerangreb, mangler selskabet fortsat adgang til enkelte it-systemer. Driftsdirektør Carsten Bryder forklarer dog, at alle kritiske systemer igen er fuldt operationelle.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se status efter hackerangrebet på GlobalConnect
  • Læs driftdirektørens forklaring på oprydningsarbejdet efter angrebet
  • Så mange timer har GlobalConnect brugt på at ryde op efter cyberangrebet
764
4 min
For knap to uger siden ramte et omfattende ransomware-angreb den danske fiber-virksomhed GlobalConnect.

Angrebet lukkede flere interne it-systemer hos selskabet, og tvang virksomheden til at lukke for systemerne i løbet af weekenden.

GlobalConnect mangler fortsat at få den endelige rapport, men allerede få dage efter angrebet kunne GlobalConnect konstatere, at der med al sandsynlighed var tale om et ransomwareangreb.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.