Avis: Sikkerhedsfirmaet Avast videresælger informationer om brugernes browser-vaner

Avast, der har mere end 400 millioner kunder, sælger data om brugernes adfærd og vaner på internettet videre til tredjepart. Ifølge Avasts direktør, Ondrej Vlcek, er der dog på ingen måder tale om en privacy-skandale.

Det tjekkiske sikkerhedsfirma Avast med mere end 400 millioner kunder verden over sælger informationer om kundernes browser-historie og internetvaner videre.

Det har Avast gjort siden 2013.

Det skriver Forbes, som også beretter, at det har fået nogle til at kalde Avasts metoder for 'spyware', hvilket netop er, hvad sikkerhedsselskabet forsøger at beskytte kunderne mod.

Metoderne har ført til, at Mozilla og Opera har fjernet nogle udvidelser fra Avast i deres applikationsbutikker.

Læs også: Antivirus-leverandør ramt af hackerangreb: Medarbejder fik stjålet sine loginoplysninger

Avast: Det er ikke en privacy-skandale
Ifølge Avasts direktør, Ondrej Vlcek, er der dog på ingen måder tale om en privacy-skandale.

De kundeinformationer, som selskabet sælger, kan nemlig ikke spores tilbage til individuelle brugere, bedyrer han.

Han forklarer, at Avast indsamler brugernes internet-aktivitet via selskabets såkaldte browser-tilføjelsesprogrammer.

Men før det data lander på Avasts servere, bliver det filtreret for alle informationer, der kan afsløre enkeltpersoners identitet.

Herefter bliver alt data analyseret af Jumpshot - en virksomhed, der er 65 procent ejet af Avast, for til sidst at blive solgt videre.

Ondrej Vlcek pointerer, at det data, der bliver solgt videre, er indsigt i en større gruppe internetbrugeres vaner.

"For eksempel kan det vise en procentdel af besøgende, som kom fra et en hjemmeside til en anden. Det kan være brugbart for alle, der monitorerer en reklamekampagne," lyder det fra Avast-direktøren.

Han understreger, at selskabet ikke tillader, at annoncører eller tredjepart kan få adgang til data via Avast, der kan bruges til at målrette sig mod specifikke individer.

Læs også: Her er de bedste antivirus-programmer lige nu: Store kendte selskaber er ikke med i toppen
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.