Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple er ikke længere verdens mest værdifulde selskab - er blevet overhalet af olieselskab

Amerikanske Apple er ikke længere verdens mest værdifulde selskab. Et saudisk olieselskab har i forbindelse med selskabets børsnotering netop overtaget førstepladsen.

Apple er netop blevet fravristet titlen som verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab.

Det sker efter, at det saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco i dag 11. december gik på børsen.

Det skriver Finans.

Olieselskabet bragede ind på børsen med en værdi på 11,5 billioner kroner - eller 11.500 milliarder kroner.

Indtil da havde Apple siddet på tronen med en værdi på 8,5 billioner kroner.

Læs også: Apple slår (igen) alle rekorder: Værdi er steget med 66 procent siden nytår - ny strategi kaster af sig

Saudi Aramco-aktien fortsatte med at stige gennem onsdagen, hvor lukkekursen sikrede selskabet en værdi på hele 12,6 billioner kroner.

Aktien kunne potentielt havde steget mere, men handlen blev lukket, da den var oppe med 10 procent. Det er nemlig den maksimale stigning et saudisk børsnoteret selskab må opnå per dag, skriver mediet.

I 2018 lød Saudi Aramcos omsætning på 2.400 milliarder kroner med et overskud efter skat på 744 milliarder.

I samme periode landede Apple en omsætning på 1.760 milliarder kroner og et overskud på 375 milliarder kroner, hvilket er under halvdelen af olieselskabets resultat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere