(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Her er it-sikkerhedsplanen, der skal sikre FLSmidth mod at ende som Mærsk og Demant

Interview: FLSmidth vil undgå at blive ramt af hacker-angreb, ligesom A.P. Møller-Mærsk og Demant. Her er CIO Mads Madsbjergs it-sikkerhedsplan. "Alle virksomheder er sårbare. Hvis man siger noget andet, så lyver man. Jeg sover alligevel roligt om natten," siger han.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Indblik i FLSmidths it-sikkerhedsplan
  • Bliv klogere på hvordan FLSmidth beskytter de fysiske enheder
  • Indsigt i hvordan FLSmidth skal forsvare sig mod angreb på netværk og servere
  • Læs hvorfor Mads Madsbjerg mener, der er meget varm luft i it-sikkerhedsbranchen
825
4:15 min
A.P. Møller-Mærsk prøvede det i 2017.

Og senest har Demant prøvet det i september 2019.

De to danske selskaber, der er globale mastodonter med forretning over hele verden inden for hver deres sektor, har oplevet at blive lagt ned af massive hacker-angreb.

Hos A.P. Møller-Mærsk var skaderne så omfattende, at CIO Adam Banks frygtede, at selskabet måtte dreje nøglen om, mens Demant forventer at "slippe" med et økonomisk tab på op imod 650 millioner kroner.

FLSmidths CIO, Mads Madsbjerg, har nøje fulgt med i udviklingen i forbindelse med de to angreb, for som en global virksomhed med forretning i 50 lande, har den danske ingeniørkæmpe flere lighedstræk i virksomhedsprofilen med A.P. Møller-Mærsk og Demant.

Den danske CIO har udarbejdet en sikkerhedsplan, der skal forhindre, at FLSmidth bliver ramt på lignende vis.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Hackere har manipuleret med lækkede data fra Det Europæiske Lægemiddelagentur
Der er nye detaljer om de oplysninger, der blev stjålet i hacket af Det Europæiske Lægemiddelagentur. Udover at data er blevet lækket, er disse også blevet manipuleret for at undergrave tilliden.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.