Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Undervisningsministeren vil have færre iPads i undervisningen: Digitaliseringen er gået for vidt

Digitaliseringen i folkeskolen er gået for vidt, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkranz-Theil (S), der nu vil have flere fysiske bøger i undervisningen

Eleverne i den danske folkeskole skal i fremtiden møde flere bøger og færre skærme i undervisningen.

Det fortæller undervisningsminister Pernille Rosenkranz-Theil (S) til Politiken.

Ifølge hende er der opstået en tendens, hvor skolerne begynder at kassere de fysiske bøger og samtidg ser iPaden som et universalmiddel i undervisningen.

”Der er brug for almindelig sund fornuft, når det gælder digitalisering. Der er vi måske blevet lige lovlig begejstrede ved tanken om, hvor smart digitaliseringen er. Det er den måske ikke alligevel,” siger Pernille Rosenkranz-Theil til Politiken.

For at sikre, at der i fremtiden kommer en bedre balance i brugen af digitale læremidler og fysiske bøger, vil undervisningsministeren ifølge Politiken nu indkalde repræsentanter fra både Kommunernes Landsforening samt for it-udbyderne til et møde.

Læs også: Kom indenfor i "folkeskolens" top-moderne it-laboratorium: Her skal fremtidens lærere uddannes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere