Artikel top billede

Apple, Google og Amazon går sammen om helt ny standard

En ny standard skal sikre, at smarthome-udstyr fra verdens store giganter i fremtiden kan tale bedre med hinanden.

Apple, Google og Amazon vil i fællesskab udvikle en ny standard til smarthome-udstyr, der skal sikre, at giganternes produkter i fremtiden bedre kan tale sammen.

Projektet få navnet Connected Home over IP, som også vil få opbakning fra sammenslutningen Zigbee Alliance.

Det bliver oplyst i en pressemeddelelse.

Zigbee Alliancetæller blandt andet også møbelgiganten Ikea, Samsung og Signify.

Skal spille sammen med Alexa og Siri

Målet med den nye standard bliver at gøre det lettere for producenter at skabe produkter, der er kompatible med smarthome produkter samt digitale assistenter som Alexa, Siri og Google Assistant.

Det er endnu uvist, hvornår de første produkter, som understøtter standarden vil blive lanceret. Men det ventes, at selskaberne i løbet af det kommende år vil fremlægge det første open source-materiale om projektet.

Ifølge det amerikanske CNBC vil den nye standard i første omgang blive udbredt til smarthone-løsninger med fokus på sikkerhed. Det gælder eksempelvis røglarmer, smart-låse og indbrudsalarmer.

Læs også: Det vælter frem med produktnyheder fra Amazon: Propper Alexa ind alt muligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere