Artikel top billede

Bog: Bliv skarp på GDPR

Dansk jurist og ekspert i persondata har netop udgivet ”Håndbogen i dataansvarlighed”, som giver en indføring i den nye europæiske persondataforordning.

Persondata er i dag alle vegne. Ingen virksomheder eller organisationer, hverken i det offentlige eller private, slipper for at forholde sig til deres bearbejdning af persondata.

Efter den nye europæiske persondataforordning – også kendt som GDPR – trådte i kraft i midten af 2018, kan det i særlig grad være en jungle at finde rundt i reglerne.

”Håndbogen i dataansvarlighed” af Birgitte Kofod Olesen giver et overblik over persondataforordningens grundlag, krav og forpligtelser.

Den nye forordning påvirker snart sagt alle led på tværs af enhver organisation, lige meget hvilken type og størrelse, der er tale om. Kontrol, databeskyttelse og datasubjekt er blevet begreber, som alle må gøre sig bekendt med i omgang med data.

Med udgangspunkt i konkrete cases fra både den private og offentlige sektor forklarer Birgitte Kofod Olsen, hvordan man konkret skal forholde sig til forordningen.

I bogen kan man bl.a. blive klogere på, hvordan virksomheder og organisationer konkret kan implementere de nye arbejdsprocesser og procedurer, som den nye forordning fører med sig, i den daglige opgaveløsning.

Forfatteren er jurist og ekspert i privatliv og beskyttelse af persondata. Hun var i 2015 med til at stifte tænketanken DataEthics.eu, som arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester.

Fakta: Håndbogen i dataansvarlighed. Forfatter: Birgitte Kofod Olsen. Udgivet på DJØF Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere