Artikel top billede

Bog: Bliv skarp på GDPR

Dansk jurist og ekspert i persondata har netop udgivet ”Håndbogen i dataansvarlighed”, som giver en indføring i den nye europæiske persondataforordning.

Persondata er i dag alle vegne. Ingen virksomheder eller organisationer, hverken i det offentlige eller private, slipper for at forholde sig til deres bearbejdning af persondata.

Efter den nye europæiske persondataforordning – også kendt som GDPR – trådte i kraft i midten af 2018, kan det i særlig grad være en jungle at finde rundt i reglerne.

”Håndbogen i dataansvarlighed” af Birgitte Kofod Olesen giver et overblik over persondataforordningens grundlag, krav og forpligtelser.

Den nye forordning påvirker snart sagt alle led på tværs af enhver organisation, lige meget hvilken type og størrelse, der er tale om. Kontrol, databeskyttelse og datasubjekt er blevet begreber, som alle må gøre sig bekendt med i omgang med data.

Med udgangspunkt i konkrete cases fra både den private og offentlige sektor forklarer Birgitte Kofod Olsen, hvordan man konkret skal forholde sig til forordningen.

I bogen kan man bl.a. blive klogere på, hvordan virksomheder og organisationer konkret kan implementere de nye arbejdsprocesser og procedurer, som den nye forordning fører med sig, i den daglige opgaveløsning.

Forfatteren er jurist og ekspert i privatliv og beskyttelse af persondata. Hun var i 2015 med til at stifte tænketanken DataEthics.eu, som arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester.

Fakta: Håndbogen i dataansvarlighed. Forfatter: Birgitte Kofod Olsen. Udgivet på DJØF Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere