Artikel top billede

Bog: Bliv skarp på GDPR

Dansk jurist og ekspert i persondata har netop udgivet ”Håndbogen i dataansvarlighed”, som giver en indføring i den nye europæiske persondataforordning.

Persondata er i dag alle vegne. Ingen virksomheder eller organisationer, hverken i det offentlige eller private, slipper for at forholde sig til deres bearbejdning af persondata.

Efter den nye europæiske persondataforordning – også kendt som GDPR – trådte i kraft i midten af 2018, kan det i særlig grad være en jungle at finde rundt i reglerne.

”Håndbogen i dataansvarlighed” af Birgitte Kofod Olesen giver et overblik over persondataforordningens grundlag, krav og forpligtelser.

Den nye forordning påvirker snart sagt alle led på tværs af enhver organisation, lige meget hvilken type og størrelse, der er tale om. Kontrol, databeskyttelse og datasubjekt er blevet begreber, som alle må gøre sig bekendt med i omgang med data.

Med udgangspunkt i konkrete cases fra både den private og offentlige sektor forklarer Birgitte Kofod Olsen, hvordan man konkret skal forholde sig til forordningen.

I bogen kan man bl.a. blive klogere på, hvordan virksomheder og organisationer konkret kan implementere de nye arbejdsprocesser og procedurer, som den nye forordning fører med sig, i den daglige opgaveløsning.

Forfatteren er jurist og ekspert i privatliv og beskyttelse af persondata. Hun var i 2015 med til at stifte tænketanken DataEthics.eu, som arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester.

Fakta: Håndbogen i dataansvarlighed. Forfatter: Birgitte Kofod Olsen. Udgivet på DJØF Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere