Bog: Bliv skarp på GDPR

Dansk jurist og ekspert i persondata har netop udgivet ”Håndbogen i dataansvarlighed”, som giver en indføring i den nye europæiske persondataforordning.

Persondata er i dag alle vegne. Ingen virksomheder eller organisationer, hverken i det offentlige eller private, slipper for at forholde sig til deres bearbejdning af persondata.

Efter den nye europæiske persondataforordning – også kendt som GDPR – trådte i kraft i midten af 2018, kan det i særlig grad være en jungle at finde rundt i reglerne.

”Håndbogen i dataansvarlighed” af Birgitte Kofod Olesen giver et overblik over persondataforordningens grundlag, krav og forpligtelser.

Den nye forordning påvirker snart sagt alle led på tværs af enhver organisation, lige meget hvilken type og størrelse, der er tale om. Kontrol, databeskyttelse og datasubjekt er blevet begreber, som alle må gøre sig bekendt med i omgang med data.

Med udgangspunkt i konkrete cases fra både den private og offentlige sektor forklarer Birgitte Kofod Olsen, hvordan man konkret skal forholde sig til forordningen.

I bogen kan man bl.a. blive klogere på, hvordan virksomheder og organisationer konkret kan implementere de nye arbejdsprocesser og procedurer, som den nye forordning fører med sig, i den daglige opgaveløsning.

Forfatteren er jurist og ekspert i privatliv og beskyttelse af persondata. Hun var i 2015 med til at stifte tænketanken DataEthics.eu, som arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester.

Fakta: Håndbogen i dataansvarlighed. Forfatter: Birgitte Kofod Olsen. Udgivet på DJØF Forlag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.