Artikel top billede

Billede: Alexander Haslund.

VMware gennemfører milliardopkøb af Pivotal

Til en pris på cirka 18 milliarder kroner har VMware nu gennemført opkøbet af cloud-selskabet Pivotal Software. Opkøbet skal styrke VMwares fremstød, når det kommer til kunbernetes og forretningen for cloud-applikationer.

VMware har netop annonceret, at selskabet nu officielt har gennemført opkøbet af cloud-selskabet Pivotal Software.

Prisen hedder 2,7 milliarder dollars svarende til omkring 18 milliarder kroner.

Det skriver Zdnet.

I forbindelse med opkøbet har VMware oprettet en ny enhed, der skal være ansvarlig for VMwares forretningen for cloud-native applikationer.

Den nye forretningsenhed er ifølge CEO Pat Gelsinger en kombination af VMwares og Pivotals cloud-applikationskompetencer.

Læs også: VMware køber cloud-selskaber for 40 milliarder kroner: Dell spiller vigtig rolle i kulissen

Opkøbet er samtidig et centralt led i VMwares bestræbelser på at blive den førende spiller inden for kubernetes.

"Da Pivotal nu er en del af VMware, vil vi gerne takke ledelsen hos Pivotal for at have bygget et fantastisk firma. Sammen er vi klar til at blive den førende virksomhed, der muliggør kubernetes på baggrund af en dyb forståelse af både drift og udvikling," lyder det fra Pat Gelsinger ifølge Zdnet.

Led i offensiv strategi

VMware har over de seneste år været særdeles aktiv på opkøbsfronten.

Selskabet har siden 2009 købt næsten 50 virksomheder.

Den offensive strategi er et led i at omstille VMware til at blive en central leverandør, når det kommer til at binde kundernes cloud-landskaber smartere sammen.

Det strategiske retningsskifte skal gøre VMware til mere end en leverandør af virtualisering og softwaredefineret datacenter, lød det fra Pat Gelsinger i hans keynote til VMworld2019 i Barcelona i november,

"Simpelt sagt er vi her for at hjælpe dig med at bygge, drifte, håndtere, forbinde og sikre ethvert cloud-miljø."

Læs mere om det her: Har købt 48 virksomheder på 10 år: Sådan er VMware i gang med at forandre hele forretningen

Læs også: VMware-boss åbner med kæmpe keynote i Barcelona: "Siden Java og virtuelle maskiner har vi ikke set en teknologi, der er så kritisk som kubernetes"Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.