Artikel top billede

Bog: Opfølger til Pikettys nyklassiker på vej

Den franske økonom Thomas Pikettys nye bog ”Kapital og ideologi” udkommer i det nye år på dansk.

Thomas Pikettys ”Kapitalen i det 21. århundrede”, som udkom i 2013, blev – i nogle kredse – kaldt en af årtusindets foreløbigt vigtigste bøger.

I bogen stillede den franske økonom skarpt på velstand og ulighed i den vestlige verden i de sidste 200 år.

Derudover kom Piketty med nye banebrydende forslag til, hvordan uligheden kan mindskes.

Piketty formåede med ”Kapitalen i det 21. århundrede” at skabe en massiv debat om ulighed, som fortsætter den dag i dag.

Og i oktober udgav han på fransk den længe ventede opfølger ”Capitale et idéologie”, som i det nye år udgives på dansk under titlen ”Kapital og ideologi”.

I den nye bog analyserer Piketty forholdet mellem ulighed og ideologi.

Med historiske briller kigger han tilbage og undersøger, hvordan forskellige ideologier har sået og opretholdt ulighed igennem tiden.

Piketty argumenterer for, at økonomien ikke er en naturlov. Den er et resultat af valg og reaktioner på historiens gang.

For eksempel er den stigende ulighed i verden siden 1980’erne delvist opstået som en reaktion imod kommunismen.

I bogen kommer Piketty med en række forslag til, hvordan samfundet kan imødegå uligheden.

De vil uden tvivl blive diskuteret, lovprist og kritiseret vidt og bredt i de kommende år, og om man er enig med forfatteren eller ej, så vil ”Kapital og ideologi” formentlig blive en af de bøger, der kommer til at give genlyd i 2020.

Kapital og ideologi. Forfatter: Thomas Piketty (på dansk ved Agnete Stjernfelt, Per Bundgaard og Niels Ivar Larsen). Belknap Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.