Artikel top billede

Bog: Opfølger til Pikettys nyklassiker på vej

Den franske økonom Thomas Pikettys nye bog ”Kapital og ideologi” udkommer i det nye år på dansk.

Thomas Pikettys ”Kapitalen i det 21. århundrede”, som udkom i 2013, blev – i nogle kredse – kaldt en af årtusindets foreløbigt vigtigste bøger.

I bogen stillede den franske økonom skarpt på velstand og ulighed i den vestlige verden i de sidste 200 år.

Derudover kom Piketty med nye banebrydende forslag til, hvordan uligheden kan mindskes.

Piketty formåede med ”Kapitalen i det 21. århundrede” at skabe en massiv debat om ulighed, som fortsætter den dag i dag.

Og i oktober udgav han på fransk den længe ventede opfølger ”Capitale et idéologie”, som i det nye år udgives på dansk under titlen ”Kapital og ideologi”.

I den nye bog analyserer Piketty forholdet mellem ulighed og ideologi.

Med historiske briller kigger han tilbage og undersøger, hvordan forskellige ideologier har sået og opretholdt ulighed igennem tiden.

Piketty argumenterer for, at økonomien ikke er en naturlov. Den er et resultat af valg og reaktioner på historiens gang.

For eksempel er den stigende ulighed i verden siden 1980’erne delvist opstået som en reaktion imod kommunismen.

I bogen kommer Piketty med en række forslag til, hvordan samfundet kan imødegå uligheden.

De vil uden tvivl blive diskuteret, lovprist og kritiseret vidt og bredt i de kommende år, og om man er enig med forfatteren eller ej, så vil ”Kapital og ideologi” formentlig blive en af de bøger, der kommer til at give genlyd i 2020.

Kapital og ideologi. Forfatter: Thomas Piketty (på dansk ved Agnete Stjernfelt, Per Bundgaard og Niels Ivar Larsen). Belknap Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere