Artikel top billede

Bog: Opfølger til Pikettys nyklassiker på vej

Den franske økonom Thomas Pikettys nye bog ”Kapital og ideologi” udkommer i det nye år på dansk.

Thomas Pikettys ”Kapitalen i det 21. århundrede”, som udkom i 2013, blev – i nogle kredse – kaldt en af årtusindets foreløbigt vigtigste bøger.

I bogen stillede den franske økonom skarpt på velstand og ulighed i den vestlige verden i de sidste 200 år.

Derudover kom Piketty med nye banebrydende forslag til, hvordan uligheden kan mindskes.

Piketty formåede med ”Kapitalen i det 21. århundrede” at skabe en massiv debat om ulighed, som fortsætter den dag i dag.

Og i oktober udgav han på fransk den længe ventede opfølger ”Capitale et idéologie”, som i det nye år udgives på dansk under titlen ”Kapital og ideologi”.

I den nye bog analyserer Piketty forholdet mellem ulighed og ideologi.

Med historiske briller kigger han tilbage og undersøger, hvordan forskellige ideologier har sået og opretholdt ulighed igennem tiden.

Piketty argumenterer for, at økonomien ikke er en naturlov. Den er et resultat af valg og reaktioner på historiens gang.

For eksempel er den stigende ulighed i verden siden 1980’erne delvist opstået som en reaktion imod kommunismen.

I bogen kommer Piketty med en række forslag til, hvordan samfundet kan imødegå uligheden.

De vil uden tvivl blive diskuteret, lovprist og kritiseret vidt og bredt i de kommende år, og om man er enig med forfatteren eller ej, så vil ”Kapital og ideologi” formentlig blive en af de bøger, der kommer til at give genlyd i 2020.

Kapital og ideologi. Forfatter: Thomas Piketty (på dansk ved Agnete Stjernfelt, Per Bundgaard og Niels Ivar Larsen). Belknap Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere