Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

KMD-selskab køber del af dansk software-virksomhed: "Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er et offensivt opkøb"

KMD's norske datterselskab Banqsoft køber del af den danske softwarevirksomhed E Foqus, der er målrettet finanssektoren.

KMD's norske datterselskab, Banqsoft, har været på opkøbstogt i Danmark for at styrke porteføljen inden for finanssektoren.

Banqsoft har netop købt en bid af det danske softwareselskab E Foqus fra Lyndgby nord fra København.

Det drejer sig om aktiviteterne og aktiverne, der knytter sig til produktet Foqus Finance, som er en softwareløsning til finanssektoren.

20 medarbejdere

KMD oplyser ikke prisen for erhvervelsen, der også indebærer overtagelsen af 20 nye medarbejdere.

Banqsoft leverer softwareløsninger til den finansielle sektor inden for banking og leasing.

Med det nye opkøb øger KMD-selskabet sin tilstedeværelse betragteligt på det danske marked, fremgår det.

"Med opkøbet i dag har vi sikret os et godt udgangspunkt for, at Banqsoft fortsat kan vokse i hele Skandinavien. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er et offensivt opkøb, vi har gjort i dag. Banqsoft har en ambition om at være blandt Nordens stærkeste leverandører af finansiel software. Derfor er købet i dag en vigtig milepæl," skriver Per Johanson, der er bestyrelsesformand i Banqsoft samt del af KMD's daglige ledelse i Danmark, i meddelelsen.

Dansk software-selskab splittes i to

Software-selskabet E Foqus vil fremover splittes op i to.

Den del, der overtages af Banqsoft, vil gå under navnet Banqsoft Danmark, som får fuldt fokus på udvikling af Foqus Finance-produktet.

Den øvrige del af E Foqus fortsætter uafhængigt af KMD og Banqsoft under navnet EF Solutions.

Medstifter og administrerende direktør i E Foqus, Niels Ammendrup, fortsætter som direktør for den del af E Foqus, der ikke overtages af Banqsoft.

"Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der overtager Foqus Finance. Banqsoft kender markedet rigtig godt og har både viljen og evnen til at videreudvikle og forbedre Foqus Finance-platformen. Det har været vigtigt for mig at finde en måde at få løftet forretningen til et nyt niveau," skriver Niels Ammendrup i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere