Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

KMD-selskab køber del af dansk software-virksomhed: "Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er et offensivt opkøb"

KMD's norske datterselskab Banqsoft køber del af den danske softwarevirksomhed E Foqus, der er målrettet finanssektoren.

KMD's norske datterselskab, Banqsoft, har været på opkøbstogt i Danmark for at styrke porteføljen inden for finanssektoren.

Banqsoft har netop købt en bid af det danske softwareselskab E Foqus fra Lyndgby nord fra København.

Det drejer sig om aktiviteterne og aktiverne, der knytter sig til produktet Foqus Finance, som er en softwareløsning til finanssektoren.

20 medarbejdere

KMD oplyser ikke prisen for erhvervelsen, der også indebærer overtagelsen af 20 nye medarbejdere.

Banqsoft leverer softwareløsninger til den finansielle sektor inden for banking og leasing.

Med det nye opkøb øger KMD-selskabet sin tilstedeværelse betragteligt på det danske marked, fremgår det.

"Med opkøbet i dag har vi sikret os et godt udgangspunkt for, at Banqsoft fortsat kan vokse i hele Skandinavien. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er et offensivt opkøb, vi har gjort i dag. Banqsoft har en ambition om at være blandt Nordens stærkeste leverandører af finansiel software. Derfor er købet i dag en vigtig milepæl," skriver Per Johanson, der er bestyrelsesformand i Banqsoft samt del af KMD's daglige ledelse i Danmark, i meddelelsen.

Dansk software-selskab splittes i to

Software-selskabet E Foqus vil fremover splittes op i to.

Den del, der overtages af Banqsoft, vil gå under navnet Banqsoft Danmark, som får fuldt fokus på udvikling af Foqus Finance-produktet.

Den øvrige del af E Foqus fortsætter uafhængigt af KMD og Banqsoft under navnet EF Solutions.

Medstifter og administrerende direktør i E Foqus, Niels Ammendrup, fortsætter som direktør for den del af E Foqus, der ikke overtages af Banqsoft.

"Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der overtager Foqus Finance. Banqsoft kender markedet rigtig godt og har både viljen og evnen til at videreudvikle og forbedre Foqus Finance-platformen. Det har været vigtigt for mig at finde en måde at få løftet forretningen til et nyt niveau," skriver Niels Ammendrup i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.