Artikel top billede

Samsung klar med to atypiske smartphones: Sender dyre light-modeller på gaden

Samsung Galaxy S10 Lite og Note 10 Lite er light-varianter af Samsungs populære S- og Note-smartphones. Priserne, og ambitionerne, er dog usædvanligt høje for light-modeller.

Det er længe siden, at Samsung har kreeret ’light’-udgaver af deres populære flagskibstelefoner i S-serien – og det er aldrig set før, at hypermobilerne fra Note-serien debuterer i en mere beskeden light-variant.

Ikke desto mindre er det præcis det, som den sydkoreanske tech-kæmpe indleder mobilåret 2020 med at gøre.

Ingen af de to ny modeller, Samsung Galaxy S10 Lite og Note 10 Lite er dog nogen letvægtere.

Her diskes op med kæmpemæssige OLED-skærme på 6,7 tommer, som begge udfordrer de største S10 og Note 10 varianter i skærmareal.

Det er heller ikke umiddelbart tydeligt, hvor Samsung har sparet i forhold til 2019-stjernerne, for begge telefoner ser umiddelbart ud til at byde på flotte højglans glasfinish og kant-til-kant skærme.

Læs også: Test af Galaxy Note 10: Samsungs herskermobil er stadig en smartphone uden sidestykke

Overraskende ’light’-mekanik

Selv når teknikbladet gennemgås, er det ikke lige til at syne, at Samsung er ude i nogen spareøvelse.

Det er ellers netop i maskinrummet, at man typisk finder komponenter fra de billigere hylder.

Kræfterne i S10 Lite leveres nemlig af samme processor som i S10-serien: En kraftfuld Snapdragon 855 octa-core CPU.

I Note 10 Lite er historien dog en anden, for her er det den aldrende Exynos 9810 fra S9-serien der driver maskinen frem.

Begge får dog mellem seks og otte GB RAM at rutte med, hvilket skulle få det ombordværende Android 10 til at køre gnidningsfrit.

Ingen af de to mobiler telefoner vil lade dig i stikken, når det gælder driftstid, for med 4.500 mAh i tanken disker begge telefoner med større batterier end originalerne.

I Note 10 Lites tilfælde er der endda også fundet plads til den Note-seriens karakteristiske S-pen samt en sjældenhed som et jack-stik.

Hvad der dog må undværes i begge lite-modeller, er det vand- og støvafvisende ydre, hvilket vil gøre de nye telefoner mere sårbare overfor elementerne.

Kameraer til forskel

Mens Note-serien må leve med en mere ydmyg processor, får den til gengæld samme kamerapakke som i Note 10 og S10 modellerne, hvorfor der kan forventes glimrende fotos ud af det tredobbelte kamera med både ultravidvinkel og telemodul.

I S10 Lite bydes der på et alternativt sæt kameramoduler, men her er det kun det ultravidvinklede 12 megapixels modul, der er til fælles med de 2019-toptelefonerne.

I stedet tilbyder S10 Lite på et 48 megapixels stærkt kamera samt et dedikeret makro-kamera der kan knipse makrobilleder på fem megapixels.

Se også: Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa

Priser tæt på originalerne

Årtiets første smartphones fra Samsung får dansk salgsdebut 31. januar, hvor S10 Lite får en vejledende pris på 5.199 kroner, mens Note 10 Lite underbyder sin søskende ved at debutere til 4.799 kroner herhjemme.

De nye Lite-modeller kan altså allerede fra salgsdebuten se frem til skarp konkurrence fra Samsungs eksisterende S10+ og Note 9 som ved årets start kan findes i nethandlen til priser omkring henholdsvis 5.700 og 5.100 kroner.

Lanceringen af Samsungs to nye Lite-modeller kan samtidig se frem til snart at blive overskygget af selskabets næste toptelefoner, som selskabet vil præsentere ved næste 'Unpacked' event allerede 11. februar 2020.