Disse nye CPU’er gør, at 2020 bliver et ualmindeligt interessant år at købe en bærbar

AMD gør for alvor entré på den bærbare scene med selskabets mest lovende laptop-CPU’er nogensinde.

Er der et domæne, hvor chip-giganten Intel har domineret i kampens om brugernes gunst, så er det ombord på bærbare maskiner.

De blå ’Intel Inside’-mærker er nærmest ikke til at undgå, hvis ydelse og strømeffektivitet er en prioritet i en pc eller en Mac.

Det vil Intels ærkerival AMD ændre på med sin spritnye vinterkollektion af Ryzen-CPU’er: Ryzen 4000 Mobile APU’er.

Dobbelt op
Allerede de første Ryzen-ekviperede bærbare indikerede, at AMD igen kunne begynde at udfordre Intels altdominerende Core-processorer.

Med Ryzen 4000 serien tager AMD et kvantespring ved at tilbyde op til otte regnekerner i processorer der kan indgå i slanke og lette maskiner.

Her kan Intels nyeste 10. generations Core processorer ikke levere flere end fire kerner.

Topmodellen i serien bliver Ryzen 7 4800U, som således tilbyder otte regnekerner, som kan adressere op til 16 regnetråde simultant.

Den maksimale frekvens vil variere mellem 1,8 og 4,2 GHz alt efter de enkelte køleløsninger og hvorvidt processoren indstilles til at forbruge mellem 12 og 25W af pc-producenten. Imponerende tal
Til de mere performance- og gaming-orienterede maskiner, slipper AMD samtidig en H-serie af Ryzen processorer.

Her vil topmodellen Ryzen 7 4800H kunne udlede op 54 watt, hvilket gør, at den otte-kernede processor kan opretholde frekvenser på mellem 2,9 og 4,2 GHz. Ved almindeligt brug vil strømforbruget dog ligge mellem 35 eller 45 watt alt efter model.

Priserne på H-kollektionen skulle matche Intels tilsvarende processorer, men vil i følge AMD kunne slå Intels stærkeste laptop-processor, den ottekernede Core i 9-9980HK, på parametre som både CPU og GPU-ydelse.

Læs også: Apple Macbook Pro 16 til test: Snusfornuften hersker Forbedret grafik
Med den nye processor-kollektion følger en revideret indbygget grafik, som benytter den nye fremstilligsproces til at hæve frekvenserne.

Til gengæld sænker AMD selve antallet af grafiske regneenheder, så topmodellen Ryzen 7 4800U blot får otte enheder mod 11 tidligere.

De øgede frekvenser skulle dog ifølge AMD sikre, at denne processor leverer 28 procent højere resultater i benchmark-programmet 3DMark.

Se også: Microsoft Surface Laptop 3 til test: Du skal være meget forsigtig med hvad du køber her

Spændende forår i sigte
Med sin omfattende overhaling tegner synes AMD’s nye processor-kollektion at være selskabets mest lovende CPU-portefølje til bærbare til dato.

AMD indikerer samtidigt, at selskabet har i sinde at matche eller underbyde Intel, når det gælder priser, hvilket bør vække bekymring hos Intel, som længe har haft nærmest monopol på markedet for laptop-processorer.

AMD's Ryzen 4000 serie af processorer har allerede nu fundet vej til over 100 forskellige laptops fra producenter som Asus, HP, Lenovo og Acer.

De første modeller vi ryge i handlen i årets første kvartal.

Læs også: Kraftbombe fra AMD: Kerneeksplosion sender Intel til tællingComputerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.