Artikel top billede

Ville du køre en tur i en Sony-bil? Tech-giganten løfter sløret for avanceret elbil

Den japanske tech-veteran Sony tager et forsigtigt spring ud som bilproducent.

Der er ikke hver dag, at en tech-virksomhed antyder, at den er redde til at springe ud som bilproducent.

Japanske Sony ser dog ud til at ville overraske ved årets udgave af CES-elektronikmessen ved at løfte sløret for en elbilsprototype døbt ’Vision S’.

Her ønsker selskabet at vise, hvordan et hav af sensorer, 33 i alt, kan gå op i en højere enhed i samspil med 360 graders lyd, mobilforbindelse og et hav af skærme.

”Denne prototype er inkarnationen af, hvad vi vil bringe til fremtidens mobility,” lyder det fra Sony CEO Kenichiro Yoshida under præsentationen.

Se også: Tesla præsenterer ny vild bil - se Elon Musks nye futuriske cybertruck her

Et sammensurium af dele

Selvom det er Sony, der løfter sløret for bilen, lader selskabet dog forstå, at selve elbilsplatformen, som Sony-elektronikken hviler på, er sikret af bilproducenten Magna, skriver netmediet The Verge.

Andre underleverandører som Bosch og Blackberry har også bidraget til bilen, som Sony til sidst har stykket sammen.

Selve prototypen synes da også at låne designelementer fra flere af tenorerne i den hastigt voksende skare af elbilsproducenter.

Set fra siden vækker protypen minder om en Tesla Model 3, mens frontpartier har flere ligheder med Porsches Taycan-elbil.

Inde i kabinen får både fører og frontpassagerer udsyn til et ekstra bredt display på tværs af konsolen – ligesom hos den kinesiske bilproducent Byton, mens bagsædepassagererne får hver en kæmpeskærm af adsprede sig med.

Taget i betragtning af, at elbiler udgør en helt ny produktkategori for Sony, fik selskabet ikke røbet mange konkrete planer om Vision S' eventuelle produktionsudsigter, eventuelle prisniveau eller øvrige fremtidsplaner for bilprototypen.

Det er dog blevet til en video fra den japanske teknologikæmpe, hvor flere af teknologierne fremvises i aktion nedenunder: