Artikel top billede

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Den kinesiske e-handels-gigant Alibaba gør klar til at rykke ind i Europa. Hovedmålet er Amazon.

Den kinesiske it-gigant Alibaba er i al hemmelighed ved at forbedre en stor ekspansion ind på det europæiske marked, hvor selskabet vil udfordre amerikanske Amazon.

Alibaba er i Kina og Asien en kæmpe inden for e-handel og cloud og minder i struktur, organisation og fokus meget om Amazon, der har sit geografiske hovedfokus i de vestlige lande.

Ifølge Reuters er Alibaba for tiden i fuld sving med at gøre sig attraktiv over de tusindvis af virksomheder, der sælger deres varer via Amazon i Europa.

Det sker blandt andet ved at tilbyde dem et langt lavere gebyr.

Ifølge Reuters har en række virksomheder tilmeldt sig Alibabas europæiske platform, AliExpress, i de seneste måneder.

AliExpress har proaktivt henvendt sig til en række store europæiske brands som Mango, Tendam, El Corte Ingles og Benetton, som det kinesiske selskab gerne vil have med over på platformen.

Ikke alle de europæiske selskaber er dog lige begejstrerede, fremgår det.

Alibaba har hidtil fokuseret på at sælge billige kinesiske produkter i markeder uden for Kina gennem AliExpress, men ifølge Reuters har selskabet i det seneste halve års tid åbnet platformen for lokale leverandører.

Det sker efter samme model, som Alibaba anvender i Kina - der igen er den samme, som Amazon anvender i Europa, hvor selskabet er klart dominerende i de fem hovedmarkeder, som er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Spanien og Italien står først i rækken

Ifølge Reuters vil Alibaba i første omgang fokusere på de italienske og spanske markeder fulgt af Rusland og Tyrkiet.

I Spanien tilbyder AliExpress at sælge for en kommission på solgte varer på mellem fem og otte procent.

Amazon tager her et fast gebyr på 39 euro per måned plus moms samt en kommission på mellem syv og 15 procent - i nogle tilfælde endnu højere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere