Artikel top billede

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Den kinesiske e-handels-gigant Alibaba gør klar til at rykke ind i Europa. Hovedmålet er Amazon.

Den kinesiske it-gigant Alibaba er i al hemmelighed ved at forbedre en stor ekspansion ind på det europæiske marked, hvor selskabet vil udfordre amerikanske Amazon.

Alibaba er i Kina og Asien en kæmpe inden for e-handel og cloud og minder i struktur, organisation og fokus meget om Amazon, der har sit geografiske hovedfokus i de vestlige lande.

Ifølge Reuters er Alibaba for tiden i fuld sving med at gøre sig attraktiv over de tusindvis af virksomheder, der sælger deres varer via Amazon i Europa.

Det sker blandt andet ved at tilbyde dem et langt lavere gebyr.

Ifølge Reuters har en række virksomheder tilmeldt sig Alibabas europæiske platform, AliExpress, i de seneste måneder.

AliExpress har proaktivt henvendt sig til en række store europæiske brands som Mango, Tendam, El Corte Ingles og Benetton, som det kinesiske selskab gerne vil have med over på platformen.

Ikke alle de europæiske selskaber er dog lige begejstrerede, fremgår det.

Alibaba har hidtil fokuseret på at sælge billige kinesiske produkter i markeder uden for Kina gennem AliExpress, men ifølge Reuters har selskabet i det seneste halve års tid åbnet platformen for lokale leverandører.

Det sker efter samme model, som Alibaba anvender i Kina - der igen er den samme, som Amazon anvender i Europa, hvor selskabet er klart dominerende i de fem hovedmarkeder, som er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Spanien og Italien står først i rækken

Ifølge Reuters vil Alibaba i første omgang fokusere på de italienske og spanske markeder fulgt af Rusland og Tyrkiet.

I Spanien tilbyder AliExpress at sælge for en kommission på solgte varer på mellem fem og otte procent.

Amazon tager her et fast gebyr på 39 euro per måned plus moms samt en kommission på mellem syv og 15 procent - i nogle tilfælde endnu højere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere