Artikel top billede

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Den kinesiske e-handels-gigant Alibaba gør klar til at rykke ind i Europa. Hovedmålet er Amazon.

Den kinesiske it-gigant Alibaba er i al hemmelighed ved at forbedre en stor ekspansion ind på det europæiske marked, hvor selskabet vil udfordre amerikanske Amazon.

Alibaba er i Kina og Asien en kæmpe inden for e-handel og cloud og minder i struktur, organisation og fokus meget om Amazon, der har sit geografiske hovedfokus i de vestlige lande.

Ifølge Reuters er Alibaba for tiden i fuld sving med at gøre sig attraktiv over de tusindvis af virksomheder, der sælger deres varer via Amazon i Europa.

Det sker blandt andet ved at tilbyde dem et langt lavere gebyr.

Ifølge Reuters har en række virksomheder tilmeldt sig Alibabas europæiske platform, AliExpress, i de seneste måneder.

AliExpress har proaktivt henvendt sig til en række store europæiske brands som Mango, Tendam, El Corte Ingles og Benetton, som det kinesiske selskab gerne vil have med over på platformen.

Ikke alle de europæiske selskaber er dog lige begejstrerede, fremgår det.

Alibaba har hidtil fokuseret på at sælge billige kinesiske produkter i markeder uden for Kina gennem AliExpress, men ifølge Reuters har selskabet i det seneste halve års tid åbnet platformen for lokale leverandører.

Det sker efter samme model, som Alibaba anvender i Kina - der igen er den samme, som Amazon anvender i Europa, hvor selskabet er klart dominerende i de fem hovedmarkeder, som er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Spanien og Italien står først i rækken

Ifølge Reuters vil Alibaba i første omgang fokusere på de italienske og spanske markeder fulgt af Rusland og Tyrkiet.

I Spanien tilbyder AliExpress at sælge for en kommission på solgte varer på mellem fem og otte procent.

Amazon tager her et fast gebyr på 39 euro per måned plus moms samt en kommission på mellem syv og 15 procent - i nogle tilfælde endnu højere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere