Artikel top billede

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Den kinesiske e-handels-gigant Alibaba gør klar til at rykke ind i Europa. Hovedmålet er Amazon.

Den kinesiske it-gigant Alibaba er i al hemmelighed ved at forbedre en stor ekspansion ind på det europæiske marked, hvor selskabet vil udfordre amerikanske Amazon.

Alibaba er i Kina og Asien en kæmpe inden for e-handel og cloud og minder i struktur, organisation og fokus meget om Amazon, der har sit geografiske hovedfokus i de vestlige lande.

Ifølge Reuters er Alibaba for tiden i fuld sving med at gøre sig attraktiv over de tusindvis af virksomheder, der sælger deres varer via Amazon i Europa.

Det sker blandt andet ved at tilbyde dem et langt lavere gebyr.

Ifølge Reuters har en række virksomheder tilmeldt sig Alibabas europæiske platform, AliExpress, i de seneste måneder.

AliExpress har proaktivt henvendt sig til en række store europæiske brands som Mango, Tendam, El Corte Ingles og Benetton, som det kinesiske selskab gerne vil have med over på platformen.

Ikke alle de europæiske selskaber er dog lige begejstrerede, fremgår det.

Alibaba har hidtil fokuseret på at sælge billige kinesiske produkter i markeder uden for Kina gennem AliExpress, men ifølge Reuters har selskabet i det seneste halve års tid åbnet platformen for lokale leverandører.

Det sker efter samme model, som Alibaba anvender i Kina - der igen er den samme, som Amazon anvender i Europa, hvor selskabet er klart dominerende i de fem hovedmarkeder, som er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Spanien og Italien står først i rækken

Ifølge Reuters vil Alibaba i første omgang fokusere på de italienske og spanske markeder fulgt af Rusland og Tyrkiet.

I Spanien tilbyder AliExpress at sælge for en kommission på solgte varer på mellem fem og otte procent.

Amazon tager her et fast gebyr på 39 euro per måned plus moms samt en kommission på mellem syv og 15 procent - i nogle tilfælde endnu højere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere