Artikel top billede

Planetarium: Zoom helt ind på Andromeda-galaksen

Planetarium i København har den 22. januar temaaften om galakser, hvor man blandt andet kan komme lidt tættere på Andromeda-galaksen.

Andromeda-galaksen, som befinder sig i stjernebilledet Andromeda, er den største af galakserne i vores egen Mælkevejs nabolag.

Selvom den befinder sig 2,5 millioner lysår fra Jorden, kan vi på en mørk nat se den herfra uden at bruge en kikkert.

Faktisk er Andromeda-galaksen det fjerneste himmellegeme, som vi kan se med det blotte øje her fra planeten.

I vintermånederne er der særligt gode muligheder for at beskue galaksen. Det skyldes dels de mørke nætter, dels at stjernebilledet står særligt højt på himlen på denne tid af året.

Om aftenen den 22. januar stiller Planetarium sine store teleskoper til rådighed, så man kan få et helt detaljeret billede af galaksen. Med de avancerede teleskoper står dens spiralarme, gasskyer og støvbånd helt skarpt.

Senere på aftenen kan man blive endnu klogere på galakser, når Peter Laursen, som er postdoc ved universitetet i Oslo, holder foredrag. Peter Laursen vil blandt andet komme ind på, hvordan galakser bliver dannet, hvad de består af, og hvad der adskiller dem fra hinanden.

Fakta: Observationen af Andromeda afholdes 22. januar fra kl. 18-19.45 på Planetarium, Gl. Kongevej 10 i København. Deltagelse er gratis og kræver heller ikke entrébillet, men observationen er afhængig af vejrforholdene, så hold dig opdateret på Planetariums hjemmeside. Foredraget med Peter Laursen koster 195,- (billetter kan ikke reserveres i forvejen).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere