Artikel top billede

Planetarium: Zoom helt ind på Andromeda-galaksen

Planetarium i København har den 22. januar temaaften om galakser, hvor man blandt andet kan komme lidt tættere på Andromeda-galaksen.

Andromeda-galaksen, som befinder sig i stjernebilledet Andromeda, er den største af galakserne i vores egen Mælkevejs nabolag.

Selvom den befinder sig 2,5 millioner lysår fra Jorden, kan vi på en mørk nat se den herfra uden at bruge en kikkert.

Faktisk er Andromeda-galaksen det fjerneste himmellegeme, som vi kan se med det blotte øje her fra planeten.

I vintermånederne er der særligt gode muligheder for at beskue galaksen. Det skyldes dels de mørke nætter, dels at stjernebilledet står særligt højt på himlen på denne tid af året.

Om aftenen den 22. januar stiller Planetarium sine store teleskoper til rådighed, så man kan få et helt detaljeret billede af galaksen. Med de avancerede teleskoper står dens spiralarme, gasskyer og støvbånd helt skarpt.

Senere på aftenen kan man blive endnu klogere på galakser, når Peter Laursen, som er postdoc ved universitetet i Oslo, holder foredrag. Peter Laursen vil blandt andet komme ind på, hvordan galakser bliver dannet, hvad de består af, og hvad der adskiller dem fra hinanden.

Fakta: Observationen af Andromeda afholdes 22. januar fra kl. 18-19.45 på Planetarium, Gl. Kongevej 10 i København. Deltagelse er gratis og kræver heller ikke entrébillet, men observationen er afhængig af vejrforholdene, så hold dig opdateret på Planetariums hjemmeside. Foredraget med Peter Laursen koster 195,- (billetter kan ikke reserveres i forvejen).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere