Artikel top billede

Danske Bank vil "investere markant" i digitalisering: Tilbyder 2.000 medarbejdere frivillig fratrædelse

Danske Bank har planer om at investere markant i at blive en mere "digital, enkel og effektiv bank". Derfor skal omkostningerne reduceres, og det sker nu ved at tilbyde 2000 medarbejdere frivillig fratrædelse.

Landets største bank, Danske Bank, har ambitioner om at blive endnu mere digitaliseret.

Det vil kræve betragtelige reduktioner af omkostningerne, og det skal ske via frivillige fratrædelser, som banken har tilbudt 2000 af selskabets 11.000 medarbejdere.

Det skriver TV 2.

Anne Knøs, der er midlertidig HR-chef i Danske Bank, fortæller til TV 2 Business:

"Som led i vores plan for at blive en bedre bank har vi behov for at reducere omkostningerne, så vi blandt andet kan investere markant i at blive en endnu mere digital, enkel og effektiv bank."

Banken har allerede indført ansættelsesstop, og nu skal de frivillige fratrædelser også være med til at sænke omkostningerne.

Det drejer sig om ansatte i hovedkvarteret og en række stabsfunktioner, der er blevet tilbudt de frivillige fratrædelser. Medarbejderne har nu indtil 31. januar om at beslutte sig, om de vil tage imod tilbuddet eller ej.

Danske Bank vil dog ikke sætte tal på, hvor mange færre ansatte, der skal være i koncernen, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere