Artikel top billede

Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt

Storbankens nye it-kernebanksystem til ni milliarder kroner udskydes ind i det nye årti.

Målsætningen for Nordeas nye it-platform, der skulle betyde udskiftning i storbankens it-kernebanksystem, var at stå klar i 2019. Nu er det udskudt, skriver Børsen.

I stedet for at ramme sin oprindelige målsætning, vil Nordeas nye system være færdig i 2020 eller derefter, lyder det.

"Udviklingen af vores Core Banking-platform, som er en del af den overordnede it-transformation i Nordea, forløber efter planen. Siden starten af 2018 har vores finske privatkunder haft adgang til at åbne opsparings- og indlånskonti samt forbrugslån i det nye system. Nu er de samme produkter klar i resten af de nordiske lande – og vi kører derfor i øjeblikket tests på de produkter med vores medarbejdere, før vi gradvist ruller dem ud til kunderne," oplyser Nordea i en mail til mediet.

Systemet som leveres af software-selskabet Temenos, har været i udvikling siden 2015 havde til formål at fusionere systemer fra de fire forskellige banker, der i 1999 blev til Nordea, til et enkelt system.

Det nye it-system anslås af Nordea til at løbe op i ni milliarder kroner.

Læs også: Nordea indfører ny opbygning af digitaliserings-indsats efter digitaliseringschefens exit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere