Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt

Storbankens nye it-kernebanksystem til ni milliarder kroner udskydes ind i det nye årti.

Målsætningen for Nordeas nye it-platform, der skulle betyde udskiftning i storbankens it-kernebanksystem, var at stå klar i 2019. Nu er det udskudt, skriver Børsen.

I stedet for at ramme sin oprindelige målsætning, vil Nordeas nye system være færdig i 2020 eller derefter, lyder det.

"Udviklingen af vores Core Banking-platform, som er en del af den overordnede it-transformation i Nordea, forløber efter planen. Siden starten af 2018 har vores finske privatkunder haft adgang til at åbne opsparings- og indlånskonti samt forbrugslån i det nye system. Nu er de samme produkter klar i resten af de nordiske lande – og vi kører derfor i øjeblikket tests på de produkter med vores medarbejdere, før vi gradvist ruller dem ud til kunderne," oplyser Nordea i en mail til mediet.

Systemet som leveres af software-selskabet Temenos, har været i udvikling siden 2015 havde til formål at fusionere systemer fra de fire forskellige banker, der i 1999 blev til Nordea, til et enkelt system.

Det nye it-system anslås af Nordea til at løbe op i ni milliarder kroner.

Læs også: Nordea indfører ny opbygning af digitaliserings-indsats efter digitaliseringschefens exit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere