Artikel top billede

Mobil-apps tjente 2.000.000.000.000 kroner i 2019

I løbet af det forgangene år brugte verdens smartphone forbrugere over 2.000 milliarder kroner på apps. Det er det største beløb nogensinde.

Det er tilsyneladende en god forretning at udvikle en app til verdens smartphone-brugere.

I hvert fald tjente app-producenterne verden over 310 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omkring 2.000 milliarder kroner på apps i 2019.

Det er den højeste omsætning nogensinde, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Direkte betaling for apps udgør dog kun lige under halvdelen af omsætningen for verdens app-udviklere.

120 milliarder dollar kom nemlig direkte fra forbrugerne, mens de resterende 190 milliarder blev tjent gennem annoncer på de mange gratis apps.

Den bedste forretning var tilsyneladende mobilspil, der løb med 72 procent af den samlede omsætning, som brugerne betalte i løbet af hele sidste år.

iPhone-brugere køber flest spil

Blandt de to dominerende styresystemer til smartphones, Google og Apple, der er det sidstnævnte der trækker de fleste penge ind på betalte apps.

Ser man på omsætningen fra ikke-spil apps, så står Apple for 79 procent af omsætningen mens Googles Android software må nøjes med 21 procent. På begge platforme er det særligt abonnementer fra virksomheder som Tinder og Netflix, der trækker den største omsætning.

Ifølge Bloomberg er der samtidig intet, der tyder på at omsætningen fra mobile apps kommer til at falde de kommende år.

Tværtimod lyder forventningen, at indtjeningen fra apps kommer til at stige i takt med, at flere bruger deres smartphone som den primære enhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere