Artikel top billede

Mobil-apps tjente 2.000.000.000.000 kroner i 2019

I løbet af det forgangene år brugte verdens smartphone forbrugere over 2.000 milliarder kroner på apps. Det er det største beløb nogensinde.

Det er tilsyneladende en god forretning at udvikle en app til verdens smartphone-brugere.

I hvert fald tjente app-producenterne verden over 310 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omkring 2.000 milliarder kroner på apps i 2019.

Det er den højeste omsætning nogensinde, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Direkte betaling for apps udgør dog kun lige under halvdelen af omsætningen for verdens app-udviklere.

120 milliarder dollar kom nemlig direkte fra forbrugerne, mens de resterende 190 milliarder blev tjent gennem annoncer på de mange gratis apps.

Den bedste forretning var tilsyneladende mobilspil, der løb med 72 procent af den samlede omsætning, som brugerne betalte i løbet af hele sidste år.

iPhone-brugere køber flest spil

Blandt de to dominerende styresystemer til smartphones, Google og Apple, der er det sidstnævnte der trækker de fleste penge ind på betalte apps.

Ser man på omsætningen fra ikke-spil apps, så står Apple for 79 procent af omsætningen mens Googles Android software må nøjes med 21 procent. På begge platforme er det særligt abonnementer fra virksomheder som Tinder og Netflix, der trækker den største omsætning.

Ifølge Bloomberg er der samtidig intet, der tyder på at omsætningen fra mobile apps kommer til at falde de kommende år.

Tværtimod lyder forventningen, at indtjeningen fra apps kommer til at stige i takt med, at flere bruger deres smartphone som den primære enhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere