Artikel top billede

Mobil-apps tjente 2.000.000.000.000 kroner i 2019

I løbet af det forgangene år brugte verdens smartphone forbrugere over 2.000 milliarder kroner på apps. Det er det største beløb nogensinde.

Det er tilsyneladende en god forretning at udvikle en app til verdens smartphone-brugere.

I hvert fald tjente app-producenterne verden over 310 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omkring 2.000 milliarder kroner på apps i 2019.

Det er den højeste omsætning nogensinde, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Direkte betaling for apps udgør dog kun lige under halvdelen af omsætningen for verdens app-udviklere.

120 milliarder dollar kom nemlig direkte fra forbrugerne, mens de resterende 190 milliarder blev tjent gennem annoncer på de mange gratis apps.

Den bedste forretning var tilsyneladende mobilspil, der løb med 72 procent af den samlede omsætning, som brugerne betalte i løbet af hele sidste år.

iPhone-brugere køber flest spil

Blandt de to dominerende styresystemer til smartphones, Google og Apple, der er det sidstnævnte der trækker de fleste penge ind på betalte apps.

Ser man på omsætningen fra ikke-spil apps, så står Apple for 79 procent af omsætningen mens Googles Android software må nøjes med 21 procent. På begge platforme er det særligt abonnementer fra virksomheder som Tinder og Netflix, der trækker den største omsætning.

Ifølge Bloomberg er der samtidig intet, der tyder på at omsætningen fra mobile apps kommer til at falde de kommende år.

Tværtimod lyder forventningen, at indtjeningen fra apps kommer til at stige i takt med, at flere bruger deres smartphone som den primære enhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere