Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Magtfulde organisationer kræver ændringer i cvr.dk efter svindelsager

To magtfulde danske erhvervsorganisationer kræver ændringer i erhvervsregisteret cvr.dk, hvor det i dag er meget nemt at ændre virksomheders forhold - også selv om man ikke nødvendigvis har noget med dem at gøre.

Antallet af fejlagtige ændringer i det danske erhvervsregister, cvr.dk, er næsten fordoblet i løbet af de seneste to år, skriver Finans.

Nu kræver både Danske Revisorer og Dansk Erhverv ændringer, der skal dæmme op for, at fremmede kan foretage ændringer i virksomhedernes forhold.

Der har været eksempler på, at en fremmed pludselig er blevet indsat som medejer af selskaber.

I dag er det muligt at foretage ændringerne via NemID og selvbetjening.

Ifølge avisen er det muligt at beskytte registeringer med et kodeord, men det er mange ikke opmærksomme på.

"Generelt må vi sige, at det ikke er tidssvarende med et system i et så vigtigt, offentligt register, at alle danskere med NemID kan gå ind og lave ændringer. Siden de tilpasninger kom, er fokus på cyberkriminalitet steget. Det nytter ikke, at der kan laves politianmeldelser efter en skade er sket, frem for at forebygge, at de opstår,” siger direktør i FSR - Danske Revisorer, Tom Vile Jensen, til avisen.

Dansk Erhverv vil have en mere moderne løsning.

Man kan komme i fængsel eller få bøde, hvis man svindler med de pågældende data i det offentlige register.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere