Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Magtfulde organisationer kræver ændringer i cvr.dk efter svindelsager

To magtfulde danske erhvervsorganisationer kræver ændringer i erhvervsregisteret cvr.dk, hvor det i dag er meget nemt at ændre virksomheders forhold - også selv om man ikke nødvendigvis har noget med dem at gøre.

Antallet af fejlagtige ændringer i det danske erhvervsregister, cvr.dk, er næsten fordoblet i løbet af de seneste to år, skriver Finans.

Nu kræver både Danske Revisorer og Dansk Erhverv ændringer, der skal dæmme op for, at fremmede kan foretage ændringer i virksomhedernes forhold.

Der har været eksempler på, at en fremmed pludselig er blevet indsat som medejer af selskaber.

I dag er det muligt at foretage ændringerne via NemID og selvbetjening.

Ifølge avisen er det muligt at beskytte registeringer med et kodeord, men det er mange ikke opmærksomme på.

"Generelt må vi sige, at det ikke er tidssvarende med et system i et så vigtigt, offentligt register, at alle danskere med NemID kan gå ind og lave ændringer. Siden de tilpasninger kom, er fokus på cyberkriminalitet steget. Det nytter ikke, at der kan laves politianmeldelser efter en skade er sket, frem for at forebygge, at de opstår,” siger direktør i FSR - Danske Revisorer, Tom Vile Jensen, til avisen.

Dansk Erhverv vil have en mere moderne løsning.

Man kan komme i fængsel eller få bøde, hvis man svindler med de pågældende data i det offentlige register.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere