Artikel top billede

Apple køber AI-startup - som udspringer fra Microsoft-medstifters forskningsinstitut

Apple har netop købt en AI-startup for omkring 200 millioner dollar, der udspringer fra Microsoft-medstifter Paul Allens forskningsinstitut.

Apple har netop købt startup-selskabet Xnor.ai for omkring 200 millioner dollar.

Det skriver mediet Geekwire.

Værd at bemærke er, at Xnor udspringer fra Allen Insitute of AI. Et forskningsinstitut grundlagt af den afdøde Microsoft-medstifter Paul Allen.

Paul Allen stiftede instituttet, der er en non-profit organisation, tilbage i 2013 for at sætte gang i forskningen inden for kunstig intelligens.

Læs også: Microsoft-stifter Paul Allen død af kræft - blot 65 år gammel

Xnor.ai hører hjemme i den amerikansk by Seattle, og her skriver mediet, at det formodes, at selskabet flytter ind hos Apples kontorer i samme by.

Apple har overtaget flere AI-selskaber den seneste årrække, skriver Geekwire, der nævner selskaberne Drive Silk Labs, Pullstring og Turi.

Xnor.ai, der specialiserer sig i ansigtsgenkendelse, er blot tre år gammelt og blev sidste år udpeget som nummer 44 af de mest lovende AI-selskaber af Forbes Magazine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere