Bog: Den teknologiske udvikling er både en velsignelse og en forbandelse

I ny bog diskuterer en forsker og en journalist den nye teknologis indflydelse på vores liv og verden.

Den digitale udvikling giver et væld af nye muligheder for hele menneskeheden.

Men de nye teknologiske muligheder kan også være en trussel mod vores samfund, frihed og helbred.

De droner, som bliver brugt til nødhjælp, er de samme, som forårsager drab på civile i Afghanistan.

De sociale medier er et demokratisk instrument, men kan modsat også bruges til at sprede propaganda og overvåge befolkningen.

Dermed er de teknologiske fremskridt på én og samme tid også en forbandelse.

I hvert fald ifølge de to forfattere Johan og Adam Moe Fejerskov, som netop har udgivet bogen ”Forbandede fremskridt.”

De to Moe Fejerskover beskriver i bogen, hvordan teknologien påvirker snart sagt alle dele af vores hverdag.

De kommer vidt rundt om emner som bioteknologi, automatiserede våben og digitale handelsplatforme.

Disse teknologier er allestedsnærværende, og vi tænker måske ikke videre over deres tilstedeværelse og udbredelse.

I bogen undersøger forfatterne de større perspektiver i denne udvikling, og hvilke konsekvenser det har, at de digitale løsninger sniger sig ind overalt i vores liv.

Adam Moe Fejerskov er forsker i international politik, den teknologiske udvikling og udviklingssamarbejde ved Dansk Institut for Internationale Studier. Johan Moe Fejerskov er journalist på Politiken.

Fakta: Forbandede fremskridt – Portræt af en verden, hvor ny teknologi forandrer livet for milliarder af mennesker. Forfattere: Johan Moe Fejerskov og Adam Moe Fejerskov. Udkommer på Gyldendal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.