Artikel top billede

EU på vej med nye regler for kunstig intelligens - vil forhindre misbrug

Et nyt regelsæt fra EU-kommissionen er på trapperne. Datasikkerhed er en prioritet.

EU-kommissionen vil indføre et bindende sæt regler til AI-udviklere, for at værne mod uetisk brug af kunstig intelligens.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at EU-instansen vil foreslå et sæt regler møntet mod højrisikosektorer som sundhed eller transport, i form fornyede sikkerheds- og ansvars lovgivning.

Forslaget vil blive præsenteret i midten af februar, lyder det.

De nye regler er ifølge mediet en del af et bredere EU-initiativ for at indhente Kina og USA på AI-forskning og udvikling – her dog skabt med europæiske værdier som sikring af brugerdata in mente.

Omvendt lyder det fra kritikere, at netop strenge krav om datasikkerhed står i vejen for innovation indenfor kunstig intelligens. Her lyder kommissionens svar at fælles regler vil fordre innovationen.

Den europæiske kommissionsformand Ursula von der Leyen har siden sin debut 1. december 2019 sat som målsætning at udvikle en ny tilgang til AI-lovgivning i løbet af hendes første 100 dage som formand. En frist der vil udløbe 11. marts 2020.

Læs også: Margrethe Vestager har Apple Pay i søgelyset: Undersøger om konkurrenter udelukkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere