Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU på vej med nye regler for kunstig intelligens - vil forhindre misbrug

Et nyt regelsæt fra EU-kommissionen er på trapperne. Datasikkerhed er en prioritet.

EU-kommissionen vil indføre et bindende sæt regler til AI-udviklere, for at værne mod uetisk brug af kunstig intelligens.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at EU-instansen vil foreslå et sæt regler møntet mod højrisikosektorer som sundhed eller transport, i form fornyede sikkerheds- og ansvars lovgivning.

Forslaget vil blive præsenteret i midten af februar, lyder det.

De nye regler er ifølge mediet en del af et bredere EU-initiativ for at indhente Kina og USA på AI-forskning og udvikling – her dog skabt med europæiske værdier som sikring af brugerdata in mente.

Omvendt lyder det fra kritikere, at netop strenge krav om datasikkerhed står i vejen for innovation indenfor kunstig intelligens. Her lyder kommissionens svar at fælles regler vil fordre innovationen.

Den europæiske kommissionsformand Ursula von der Leyen har siden sin debut 1. december 2019 sat som målsætning at udvikle en ny tilgang til AI-lovgivning i løbet af hendes første 100 dage som formand. En frist der vil udløbe 11. marts 2020.

Læs også: Margrethe Vestager har Apple Pay i søgelyset: Undersøger om konkurrenter udelukkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere