Artikel top billede

EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Der skal være en fælles ladestandard for smartphones i EU, mener EU-Parlamentet. Derfor kan Apple blive tvunget til helt at droppe Lightning-stikket, der sidden 2012 har siddet på selskabets iPhones og iPads.

Apples eget proprietære Lightning-stik, der bruges til at oplade iPhones og en række iPad-modeller kan snart være fortid.

Det skyldes ifølge det britiske medie BBC, at Europa-Parlamentet nu har opfordret Europa-Kommissionen til at tvinge verdens tech-giganter til at slutte op om én fælles ladestandard.

I Android-verdenen har producenterne allerede valgt enten at anvende USB-C eller Micro-USB, mens Apple altså stadig sværger til selskabets eget Lightning-kabel.

Bliver forslaget til lov vil det således betyde, at Apple-enheder solgt i EU i fremtiden vil skulle understøtte den nye ladestandard.

Apple har advaret mod denne type reguleringer, der ifølge selskabet kan risikere at gå udover innovationen inden for ladeteknologi.

Rygte om iPhone helt uden stik

I 2019 valgte Apple dog på sin seneste iPad Pro at droppe Lightning til fordel for USB-C, og der har længe været spekulationer om, at Apple i fremtiden også på iPhones vil erstatte Lightning med USB C.

Før jul var der dog rygter fremme om, at Apple i stedet for at skifte Lightning ud med USB-C i stedet vil lancere en telefon, der udelukkende gør brug af trådløs opladning og derfor hverken anvender Lightning eller USB-C.

”Blandt de iPhones som Apple lancerer i anden halvdel af 2021, er det vores forventning, at high-end-modellen vil droppe Lightningkablet og i stedet for tilbyde en fuldstændig trådløs oplevelse,” skrev Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo således for nylig i et notat, som Apple-mediet Macrumours har haft adgang til at læse.

Apple indførte Lightning-kablet i 2012, som afløser for den såkaldte dock-connector, som selskabet har anvendt siden 2003, hvor det blev introducet til iPoden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere