Artikel top billede

EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Der skal være en fælles ladestandard for smartphones i EU, mener EU-Parlamentet. Derfor kan Apple blive tvunget til helt at droppe Lightning-stikket, der sidden 2012 har siddet på selskabets iPhones og iPads.

Apples eget proprietære Lightning-stik, der bruges til at oplade iPhones og en række iPad-modeller kan snart være fortid.

Det skyldes ifølge det britiske medie BBC, at Europa-Parlamentet nu har opfordret Europa-Kommissionen til at tvinge verdens tech-giganter til at slutte op om én fælles ladestandard.

I Android-verdenen har producenterne allerede valgt enten at anvende USB-C eller Micro-USB, mens Apple altså stadig sværger til selskabets eget Lightning-kabel.

Bliver forslaget til lov vil det således betyde, at Apple-enheder solgt i EU i fremtiden vil skulle understøtte den nye ladestandard.

Apple har advaret mod denne type reguleringer, der ifølge selskabet kan risikere at gå udover innovationen inden for ladeteknologi.

Rygte om iPhone helt uden stik

I 2019 valgte Apple dog på sin seneste iPad Pro at droppe Lightning til fordel for USB-C, og der har længe været spekulationer om, at Apple i fremtiden også på iPhones vil erstatte Lightning med USB C.

Før jul var der dog rygter fremme om, at Apple i stedet for at skifte Lightning ud med USB-C i stedet vil lancere en telefon, der udelukkende gør brug af trådløs opladning og derfor hverken anvender Lightning eller USB-C.

”Blandt de iPhones som Apple lancerer i anden halvdel af 2021, er det vores forventning, at high-end-modellen vil droppe Lightningkablet og i stedet for tilbyde en fuldstændig trådløs oplevelse,” skrev Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo således for nylig i et notat, som Apple-mediet Macrumours har haft adgang til at læse.

Apple indførte Lightning-kablet i 2012, som afløser for den såkaldte dock-connector, som selskabet har anvendt siden 2003, hvor det blev introducet til iPoden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere