Artikel top billede

EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Der skal være en fælles ladestandard for smartphones i EU, mener EU-Parlamentet. Derfor kan Apple blive tvunget til helt at droppe Lightning-stikket, der sidden 2012 har siddet på selskabets iPhones og iPads.

Apples eget proprietære Lightning-stik, der bruges til at oplade iPhones og en række iPad-modeller kan snart være fortid.

Det skyldes ifølge det britiske medie BBC, at Europa-Parlamentet nu har opfordret Europa-Kommissionen til at tvinge verdens tech-giganter til at slutte op om én fælles ladestandard.

I Android-verdenen har producenterne allerede valgt enten at anvende USB-C eller Micro-USB, mens Apple altså stadig sværger til selskabets eget Lightning-kabel.

Bliver forslaget til lov vil det således betyde, at Apple-enheder solgt i EU i fremtiden vil skulle understøtte den nye ladestandard.

Apple har advaret mod denne type reguleringer, der ifølge selskabet kan risikere at gå udover innovationen inden for ladeteknologi.

Rygte om iPhone helt uden stik

I 2019 valgte Apple dog på sin seneste iPad Pro at droppe Lightning til fordel for USB-C, og der har længe været spekulationer om, at Apple i fremtiden også på iPhones vil erstatte Lightning med USB C.

Før jul var der dog rygter fremme om, at Apple i stedet for at skifte Lightning ud med USB-C i stedet vil lancere en telefon, der udelukkende gør brug af trådløs opladning og derfor hverken anvender Lightning eller USB-C.

”Blandt de iPhones som Apple lancerer i anden halvdel af 2021, er det vores forventning, at high-end-modellen vil droppe Lightningkablet og i stedet for tilbyde en fuldstændig trådløs oplevelse,” skrev Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo således for nylig i et notat, som Apple-mediet Macrumours har haft adgang til at læse.

Apple indførte Lightning-kablet i 2012, som afløser for den såkaldte dock-connector, som selskabet har anvendt siden 2003, hvor det blev introducet til iPoden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere