Artikel top billede

EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Der skal være en fælles ladestandard for smartphones i EU, mener EU-Parlamentet. Derfor kan Apple blive tvunget til helt at droppe Lightning-stikket, der sidden 2012 har siddet på selskabets iPhones og iPads.

Apples eget proprietære Lightning-stik, der bruges til at oplade iPhones og en række iPad-modeller kan snart være fortid.

Det skyldes ifølge det britiske medie BBC, at Europa-Parlamentet nu har opfordret Europa-Kommissionen til at tvinge verdens tech-giganter til at slutte op om én fælles ladestandard.

I Android-verdenen har producenterne allerede valgt enten at anvende USB-C eller Micro-USB, mens Apple altså stadig sværger til selskabets eget Lightning-kabel.

Bliver forslaget til lov vil det således betyde, at Apple-enheder solgt i EU i fremtiden vil skulle understøtte den nye ladestandard.

Apple har advaret mod denne type reguleringer, der ifølge selskabet kan risikere at gå udover innovationen inden for ladeteknologi.

Rygte om iPhone helt uden stik

I 2019 valgte Apple dog på sin seneste iPad Pro at droppe Lightning til fordel for USB-C, og der har længe været spekulationer om, at Apple i fremtiden også på iPhones vil erstatte Lightning med USB C.

Før jul var der dog rygter fremme om, at Apple i stedet for at skifte Lightning ud med USB-C i stedet vil lancere en telefon, der udelukkende gør brug af trådløs opladning og derfor hverken anvender Lightning eller USB-C.

”Blandt de iPhones som Apple lancerer i anden halvdel af 2021, er det vores forventning, at high-end-modellen vil droppe Lightningkablet og i stedet for tilbyde en fuldstændig trådløs oplevelse,” skrev Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo således for nylig i et notat, som Apple-mediet Macrumours har haft adgang til at læse.

Apple indførte Lightning-kablet i 2012, som afløser for den såkaldte dock-connector, som selskabet har anvendt siden 2003, hvor det blev introducet til iPoden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere