Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Hacker lækker kodeord til 500.000 servere og routere

En gigantisk liste med adgangsoplysninger på servere, routere og iot-enheder er blevet offentliggjort på internettet. Ifølge et amerikansk medie kan listen være et ekstremt kraftfuldt værktøj i de forkerte hænder.

En hacker har i den forgangne uge offentliggjort en gigantisk liste med Telnet-adgangsoplysninger på 515.000 servere, routere og diverse internetforbundne smart-enheder.

Det skriver ZDNet.

Ifølge mediet blev listen offentliggjort på et unavngivent, men populært hacker-forum. Af listen fremgår der, udover passwords og brugernavne, også ip-adresser på hver enkelt enhed.

Scannede internettet

Listen er ifølge ZDnet blevet samlet ved at scanne hele internettet for enheder, der har en synlig Telnet-port.

Herefter har hackerne forsøgt at få adgang via de brugernavne og kodeord, der bliver brugt som en del af standard-konfigurationen samt de mest udbredte kodeordskombinationer.

Denne type lister bliver ofte omtalt som bot-lister og bliver ofte brugt i forbindelse med såkaldte botnet-angreb, hvor folk installerer malware på enhederne og anvender dem i hackerangreb.

Listerne med oplysningerne er ifølge ZDnet alle dateret fra oktober til november 2019, og derfor er det mulig at nogle enhederne i dag anvender IP-adresser og adgangsoplysninger.

Men ikke desto mindre oplyser en sikkerhedsekspert til ZDnet, at oplysningerne i hænderne på dygtig hacker stadigvæk vil være et ekstremt kraftfuldt værktøj.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital