Artikel top billede

Hacker lækker kodeord til 500.000 servere og routere

En gigantisk liste med adgangsoplysninger på servere, routere og iot-enheder er blevet offentliggjort på internettet. Ifølge et amerikansk medie kan listen være et ekstremt kraftfuldt værktøj i de forkerte hænder.

En hacker har i den forgangne uge offentliggjort en gigantisk liste med Telnet-adgangsoplysninger på 515.000 servere, routere og diverse internetforbundne smart-enheder.

Det skriver ZDNet.

Ifølge mediet blev listen offentliggjort på et unavngivent, men populært hacker-forum. Af listen fremgår der, udover passwords og brugernavne, også ip-adresser på hver enkelt enhed.

Scannede internettet

Listen er ifølge ZDnet blevet samlet ved at scanne hele internettet for enheder, der har en synlig Telnet-port.

Herefter har hackerne forsøgt at få adgang via de brugernavne og kodeord, der bliver brugt som en del af standard-konfigurationen samt de mest udbredte kodeordskombinationer.

Denne type lister bliver ofte omtalt som bot-lister og bliver ofte brugt i forbindelse med såkaldte botnet-angreb, hvor folk installerer malware på enhederne og anvender dem i hackerangreb.

Listerne med oplysningerne er ifølge ZDnet alle dateret fra oktober til november 2019, og derfor er det mulig at nogle enhederne i dag anvender IP-adresser og adgangsoplysninger.

Men ikke desto mindre oplyser en sikkerhedsekspert til ZDnet, at oplysningerne i hænderne på dygtig hacker stadigvæk vil være et ekstremt kraftfuldt værktøj.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere