Artikel top billede

Hacker lækker kodeord til 500.000 servere og routere

En gigantisk liste med adgangsoplysninger på servere, routere og iot-enheder er blevet offentliggjort på internettet. Ifølge et amerikansk medie kan listen være et ekstremt kraftfuldt værktøj i de forkerte hænder.

En hacker har i den forgangne uge offentliggjort en gigantisk liste med Telnet-adgangsoplysninger på 515.000 servere, routere og diverse internetforbundne smart-enheder.

Det skriver ZDNet.

Ifølge mediet blev listen offentliggjort på et unavngivent, men populært hacker-forum. Af listen fremgår der, udover passwords og brugernavne, også ip-adresser på hver enkelt enhed.

Scannede internettet

Listen er ifølge ZDnet blevet samlet ved at scanne hele internettet for enheder, der har en synlig Telnet-port.

Herefter har hackerne forsøgt at få adgang via de brugernavne og kodeord, der bliver brugt som en del af standard-konfigurationen samt de mest udbredte kodeordskombinationer.

Denne type lister bliver ofte omtalt som bot-lister og bliver ofte brugt i forbindelse med såkaldte botnet-angreb, hvor folk installerer malware på enhederne og anvender dem i hackerangreb.

Listerne med oplysningerne er ifølge ZDnet alle dateret fra oktober til november 2019, og derfor er det mulig at nogle enhederne i dag anvender IP-adresser og adgangsoplysninger.

Men ikke desto mindre oplyser en sikkerhedsekspert til ZDnet, at oplysningerne i hænderne på dygtig hacker stadigvæk vil være et ekstremt kraftfuldt værktøj.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere