Artikel top billede

Kommune videregav oplysninger om skoleelever til Google uden at informere Datatilsynet

Helsingør Kommune videregav ved et uheld personoplysninger om skoleelever til Youtube, og dermed Google, men Datatilsynet blev ikke informeret.

Helsingør Kommune har ved et uheld videregivet personoplysninger på byens skolelever til Youtube, der er ejet af Google.

Det skriver Politiken.

Databruddet skete ifølge avisen, da eleverne fik udleveret personlige Chromebook-computere, hvor skoleeleverne sammen med computeren har fået Youtube-profil. I den forbindelse har skolen via profilen oplyst alle byens skoleelevers fulde navn, klassetrin og navnet på den skole, som de er tilknyttede.

Navn og klasse trin fremgik af kommentarer.

Det betød blandt andet også, at elevernes personlige data fremgik, når de skrev en kommentar på Youtube med deres profil.

Databruddet er ifølge Politiken ikke blevet indberettet til Datatilsynet.

"Vi har jurister siddende i kommunen, som forholder sig til sagen. Desuden har vi en data protection officer, som er rådgiver på området. Han vurderer, at hændelsen skal registreres på vores interne liste over datasikkerhed, men ikke skal indberettes til Datatilsynet. Hvis Datatilsynet vurderer det anderledes, indberetter vi det selvfølgelig," siger Lars Rich, direktør i Helsingør Kommune, til Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere