Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommune videregav oplysninger om skoleelever til Google uden at informere Datatilsynet

Helsingør Kommune videregav ved et uheld personoplysninger om skoleelever til Youtube, og dermed Google, men Datatilsynet blev ikke informeret.

Helsingør Kommune har ved et uheld videregivet personoplysninger på byens skolelever til Youtube, der er ejet af Google.

Det skriver Politiken.

Databruddet skete ifølge avisen, da eleverne fik udleveret personlige Chromebook-computere, hvor skoleeleverne sammen med computeren har fået Youtube-profil. I den forbindelse har skolen via profilen oplyst alle byens skoleelevers fulde navn, klassetrin og navnet på den skole, som de er tilknyttede.

Navn og klasse trin fremgik af kommentarer.

Det betød blandt andet også, at elevernes personlige data fremgik, når de skrev en kommentar på Youtube med deres profil.

Databruddet er ifølge Politiken ikke blevet indberettet til Datatilsynet.

"Vi har jurister siddende i kommunen, som forholder sig til sagen. Desuden har vi en data protection officer, som er rådgiver på området. Han vurderer, at hændelsen skal registreres på vores interne liste over datasikkerhed, men ikke skal indberettes til Datatilsynet. Hvis Datatilsynet vurderer det anderledes, indberetter vi det selvfølgelig," siger Lars Rich, direktør i Helsingør Kommune, til Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere