Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommune videregav oplysninger om skoleelever til Google uden at informere Datatilsynet

Helsingør Kommune videregav ved et uheld personoplysninger om skoleelever til Youtube, og dermed Google, men Datatilsynet blev ikke informeret.

Helsingør Kommune har ved et uheld videregivet personoplysninger på byens skolelever til Youtube, der er ejet af Google.

Det skriver Politiken.

Databruddet skete ifølge avisen, da eleverne fik udleveret personlige Chromebook-computere, hvor skoleeleverne sammen med computeren har fået Youtube-profil. I den forbindelse har skolen via profilen oplyst alle byens skoleelevers fulde navn, klassetrin og navnet på den skole, som de er tilknyttede.

Navn og klasse trin fremgik af kommentarer.

Det betød blandt andet også, at elevernes personlige data fremgik, når de skrev en kommentar på Youtube med deres profil.

Databruddet er ifølge Politiken ikke blevet indberettet til Datatilsynet.

"Vi har jurister siddende i kommunen, som forholder sig til sagen. Desuden har vi en data protection officer, som er rådgiver på området. Han vurderer, at hændelsen skal registreres på vores interne liste over datasikkerhed, men ikke skal indberettes til Datatilsynet. Hvis Datatilsynet vurderer det anderledes, indberetter vi det selvfølgelig," siger Lars Rich, direktør i Helsingør Kommune, til Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere