Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Digitaliseringsstyrelse om e-Boks nedbrud: ”Det er ikke den service, vi forventer”

Digitaliseringsstyrelsen er utilfreds med de mange nedbrud, som e-Boks har været ramt i gennem de seneste uger. Så sent som torsdag formiddag var tjenesten nede to gange.

E-Boks har - som Computerworld gennem de seneste dag har kunne fortælle - været præget af usædvanligt mange nedbrud i de seneste uger.

Det får nu Digitaliseringsstyrelsen til at kritisere e-Boks, skriver it-mediet Itwatch.

"Det er ikke tilfredsstillende, og det er ikke den service, vi forventer og har aftalt med e-Boks. Vores fokus er at holde en tæt dialog med e-Boks, så vi føler os betrygget i, at deres absolut vigtigste prioritet lige nu er at få løst de problemer,” siger Rikke Saltoft Andersen, kontorchef i Center for Systemforvaltning under Digitaliseringsstyrelsen.

Kontorchefen oplyser desuden, at Digitaliseringsstyrelsen i øjeblikket er i daglig kontakt med e-Boks, og hun oplyser, at det er styrelsen oplevelse at e-Boks gør, hvad de kan for at løse problemerne.

Læs også: KMD og e-Boks i tæt dialog efter utallige nedbrud

E-Boks-systemet driftes af KMD, og til Computerworld har KMD tidligere på ugen oplyst, at selskabet ligeledes er i tæt dialog med e-Boks om at løse problemerne.

"Jeg kan bekræfte, at der i dag har været driftsforstyrrelser på e-Boks. Vi oplever for tiden et utilfredsstillende driftsbillede omkring e-Boks, og det er naturligvis noget, vi tager alvorligt. Vi er i tæt dialog med både kunde og tekniske samarbejdspartnere om en langsigtet løsning," skriver Rasmus Avnskjold, senior pressekonsulent hos KMD i en mail til Computerworld.

Så sent om torsdag formiddag var e-Boks ramt af nedbrud to gange.

Læs mere om det her: Mareridt for e-Boks: Systemet bryder sammen næsten hver dag - allerede to nedbrud her til formiddag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere