Artikel top billede

It-fejl forsinker tilbagebetaling af ejendomsskat: Over 150 millioner kroner venter på at blive tilbageført

En it-fejl gør, at tusindvis af boligejere fortsat må vente på at få deres penge retur fra Skat.

Flere end 29.000 boligejere kunne sidste år se frem til en klækkelig tilbagebetaling fra Skat på sammenlagt 150 millioner kroner.

Udbetalingen af de skyldte skattekroner er dog udeblevet, skriver dr.dk.

Det skyldte beløb stammer tilbage fra perioden mellem 2003 og 2008, hvor en fejl i det daværende ejendomsvurderingssystem endte i for store indbetalinger i grundskyld.

Fejlen blev opdaget i maj 2019, hvorefter det lød, at den overskydende grundskyld skulle tilbageføres inden udgangen af året, skriver mediet.

I stedet gør nye it-fejl, at tilbagebetalingen udskydes yderligere, ifølge en orientering fra skatteminister Morten Bødskov (S).

”Skatteministeriet orienterer hermed Finansudvalget om, at der som følge af en række identificerede systemfejl ikke gennemføres sagsbehandling af ejendomme og tilbagebetalinger af for meget betalt grundskyld i 2019,” lyder det i beskeden som onsdag blev sendt til finansudvalget.

Samtidig vurderes den samlede betaling til at bliver større end de 150 millioner kroner, som tidligere er blevet estimeret i for meget indbetalt ejendomsskat.

Ud over de 29.000 berørte boligejere, kan der være indbetalt for meget grundskyld i 7.000 yderligere ejendomme ifølge orienteringen. Det forlyder samtidigt, at antallet kan stige yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere