Artikel top billede

It-fejl forsinker tilbagebetaling af ejendomsskat: Over 150 millioner kroner venter på at blive tilbageført

En it-fejl gør, at tusindvis af boligejere fortsat må vente på at få deres penge retur fra Skat.

Flere end 29.000 boligejere kunne sidste år se frem til en klækkelig tilbagebetaling fra Skat på sammenlagt 150 millioner kroner.

Udbetalingen af de skyldte skattekroner er dog udeblevet, skriver dr.dk.

Det skyldte beløb stammer tilbage fra perioden mellem 2003 og 2008, hvor en fejl i det daværende ejendomsvurderingssystem endte i for store indbetalinger i grundskyld.

Fejlen blev opdaget i maj 2019, hvorefter det lød, at den overskydende grundskyld skulle tilbageføres inden udgangen af året, skriver mediet.

I stedet gør nye it-fejl, at tilbagebetalingen udskydes yderligere, ifølge en orientering fra skatteminister Morten Bødskov (S).

”Skatteministeriet orienterer hermed Finansudvalget om, at der som følge af en række identificerede systemfejl ikke gennemføres sagsbehandling af ejendomme og tilbagebetalinger af for meget betalt grundskyld i 2019,” lyder det i beskeden som onsdag blev sendt til finansudvalget.

Samtidig vurderes den samlede betaling til at bliver større end de 150 millioner kroner, som tidligere er blevet estimeret i for meget indbetalt ejendomsskat.

Ud over de 29.000 berørte boligejere, kan der være indbetalt for meget grundskyld i 7.000 yderligere ejendomme ifølge orienteringen. Det forlyder samtidigt, at antallet kan stige yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere