It-fejl forsinker tilbagebetaling af ejendomsskat: Over 150 millioner kroner venter på at blive tilbageført

En it-fejl gør, at tusindvis af boligejere fortsat må vente på at få deres penge retur fra Skat.

Flere end 29.000 boligejere kunne sidste år se frem til en klækkelig tilbagebetaling fra Skat på sammenlagt 150 millioner kroner.

Udbetalingen af de skyldte skattekroner er dog udeblevet, skriver dr.dk.

Det skyldte beløb stammer tilbage fra perioden mellem 2003 og 2008, hvor en fejl i det daværende ejendomsvurderingssystem endte i for store indbetalinger i grundskyld.

Fejlen blev opdaget i maj 2019, hvorefter det lød, at den overskydende grundskyld skulle tilbageføres inden udgangen af året, skriver mediet.

I stedet gør nye it-fejl, at tilbagebetalingen udskydes yderligere, ifølge en orientering fra skatteminister Morten Bødskov (S).

”Skatteministeriet orienterer hermed Finansudvalget om, at der som følge af en række identificerede systemfejl ikke gennemføres sagsbehandling af ejendomme og tilbagebetalinger af for meget betalt grundskyld i 2019,” lyder det i beskeden som onsdag blev sendt til finansudvalget.

Samtidig vurderes den samlede betaling til at bliver større end de 150 millioner kroner, som tidligere er blevet estimeret i for meget indbetalt ejendomsskat.

Ud over de 29.000 berørte boligejere, kan der være indbetalt for meget grundskyld i 7.000 yderligere ejendomme ifølge orienteringen. Det forlyder samtidigt, at antallet kan stige yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.