Artikel top billede

It-fejl forsinker tilbagebetaling af ejendomsskat: Over 150 millioner kroner venter på at blive tilbageført

En it-fejl gør, at tusindvis af boligejere fortsat må vente på at få deres penge retur fra Skat.

Flere end 29.000 boligejere kunne sidste år se frem til en klækkelig tilbagebetaling fra Skat på sammenlagt 150 millioner kroner.

Udbetalingen af de skyldte skattekroner er dog udeblevet, skriver dr.dk.

Det skyldte beløb stammer tilbage fra perioden mellem 2003 og 2008, hvor en fejl i det daværende ejendomsvurderingssystem endte i for store indbetalinger i grundskyld.

Fejlen blev opdaget i maj 2019, hvorefter det lød, at den overskydende grundskyld skulle tilbageføres inden udgangen af året, skriver mediet.

I stedet gør nye it-fejl, at tilbagebetalingen udskydes yderligere, ifølge en orientering fra skatteminister Morten Bødskov (S).

”Skatteministeriet orienterer hermed Finansudvalget om, at der som følge af en række identificerede systemfejl ikke gennemføres sagsbehandling af ejendomme og tilbagebetalinger af for meget betalt grundskyld i 2019,” lyder det i beskeden som onsdag blev sendt til finansudvalget.

Samtidig vurderes den samlede betaling til at bliver større end de 150 millioner kroner, som tidligere er blevet estimeret i for meget indbetalt ejendomsskat.

Ud over de 29.000 berørte boligejere, kan der være indbetalt for meget grundskyld i 7.000 yderligere ejendomme ifølge orienteringen. Det forlyder samtidigt, at antallet kan stige yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere