Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla fjerner næsten 200 inficerede add ons til Firefox

Mozillas sikkerhedsteam har over de seneste par uger fjernet næsten 200 add ons til Firefox-browseren, som blandt andet har stjålet bruger-data.

Over de seneste par uger har Mozilla fjernet 197 addons til selskabets Firefox-browser, efter selskabet efter et review har opdaget, at de pågældende programmer alle har indeholdt skjulte og farlige funktioner.

En række af de 197 add ons har således kopieret og stjålet brugerdata i al hemmelighed, mens andre har indeholdt virus eller andet form form malware.

Langt størstedelen af de 197 programmer - nemlig 129 styk - kommer fra softwareselskabet 2Ring, meddeler Mozilla i denne alert.

Her fremgår det, at de 129 tilføjelsesprogrammer fra 2Ring blev afviklet fra en remote server. Mozilla kræver, at alle tilføjelsesprogrammer skal indeholde al nødvendig kode, når de downloades.

Mozilla har desuden for en række add ons, der i al hemmelighed har indsamlet brugerdata.

De tæller blandt andet WeatherPool, Pdfviewer, RoliTrade og Rolimons Plus, fremgår det.

Andre add ons er blevet blokeret for at indsamle data om søgninger hos brugerne. De tæller FlixTab, ConvertToPDF og EasyZibTab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere