Artikel top billede

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901

Udstilling: Elbilens historie er længere, end du tror

Elbiler er muligvis fremtiden, men de har faktisk en lang historie bag sig. Danmarks Tekniske Museum åbner i slutningen af januar en udstilling om elbilens fortid, nutid og fremtid.

Det ligger måske stadig fjernt for mange at skulle skifte det diesel- eller benzinosende automobil ud med en eldreven én af slagsen.

I Danmark ruller der rods alt kun lidt over fire elbiler eller opladningshybrider over autoforhandlernes kantsten, hver gang 96 brændstofbiler tager samme tur.

Men i 2020 vil der komme mere end 30 nye modeller på markedet, og interessen stiger både fra politikernes og forbrugernes side.

Mange forventer, at elbilerne i dén grad har fremtiden for sig, men faktisk har de også en meget lang historie bag sig.

På en ny udstilling kaldet ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” fortæller Danmarks Tekniske Museum i Helsingør historien om eldrevne biler, og faktisk kørte der allerede omkring 1900-tallet siden elbiler rundt i Københavns gader.

Udstillingen fortæller også historien om det danske Ellert-eventyr, og man kan blive klogere på, hvad markedet tilbyder i dag.

Udstillingen binder således elbilernes fortid og fremtid – og alt ind imellem – sammen.

”ELBILER PÅ VEJ” er udviklet i samarbejde med grunduddannelsesskolen FGU Øresund, som har stået for det grafiske udtryk samt catering til åbningen.

Fakta: Udstillingen ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” åbner torsdag den 30. januar kl. 14. Udstillingsåbningen er gratis for alle, og der vil på dagen være adgang til museets øvrige udstillinger samt en lille forfriskning. Danmarks Tekniske Museum ligger på Fabriksvej 25 i Helsingør. Se mere på www.tekniskmuseum.dk.

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere