Artikel top billede

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901

Udstilling: Elbilens historie er længere, end du tror

Elbiler er muligvis fremtiden, men de har faktisk en lang historie bag sig. Danmarks Tekniske Museum åbner i slutningen af januar en udstilling om elbilens fortid, nutid og fremtid.

Det ligger måske stadig fjernt for mange at skulle skifte det diesel- eller benzinosende automobil ud med en eldreven én af slagsen.

I Danmark ruller der rods alt kun lidt over fire elbiler eller opladningshybrider over autoforhandlernes kantsten, hver gang 96 brændstofbiler tager samme tur.

Men i 2020 vil der komme mere end 30 nye modeller på markedet, og interessen stiger både fra politikernes og forbrugernes side.

Mange forventer, at elbilerne i dén grad har fremtiden for sig, men faktisk har de også en meget lang historie bag sig.

På en ny udstilling kaldet ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” fortæller Danmarks Tekniske Museum i Helsingør historien om eldrevne biler, og faktisk kørte der allerede omkring 1900-tallet siden elbiler rundt i Københavns gader.

Udstillingen fortæller også historien om det danske Ellert-eventyr, og man kan blive klogere på, hvad markedet tilbyder i dag.

Udstillingen binder således elbilernes fortid og fremtid – og alt ind imellem – sammen.

”ELBILER PÅ VEJ” er udviklet i samarbejde med grunduddannelsesskolen FGU Øresund, som har stået for det grafiske udtryk samt catering til åbningen.

Fakta: Udstillingen ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” åbner torsdag den 30. januar kl. 14. Udstillingsåbningen er gratis for alle, og der vil på dagen være adgang til museets øvrige udstillinger samt en lille forfriskning. Danmarks Tekniske Museum ligger på Fabriksvej 25 i Helsingør. Se mere på www.tekniskmuseum.dk.

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere