Artikel top billede

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901

Udstilling: Elbilens historie er længere, end du tror

Elbiler er muligvis fremtiden, men de har faktisk en lang historie bag sig. Danmarks Tekniske Museum åbner i slutningen af januar en udstilling om elbilens fortid, nutid og fremtid.

Det ligger måske stadig fjernt for mange at skulle skifte det diesel- eller benzinosende automobil ud med en eldreven én af slagsen.

I Danmark ruller der rods alt kun lidt over fire elbiler eller opladningshybrider over autoforhandlernes kantsten, hver gang 96 brændstofbiler tager samme tur.

Men i 2020 vil der komme mere end 30 nye modeller på markedet, og interessen stiger både fra politikernes og forbrugernes side.

Mange forventer, at elbilerne i dén grad har fremtiden for sig, men faktisk har de også en meget lang historie bag sig.

På en ny udstilling kaldet ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” fortæller Danmarks Tekniske Museum i Helsingør historien om eldrevne biler, og faktisk kørte der allerede omkring 1900-tallet siden elbiler rundt i Københavns gader.

Udstillingen fortæller også historien om det danske Ellert-eventyr, og man kan blive klogere på, hvad markedet tilbyder i dag.

Udstillingen binder således elbilernes fortid og fremtid – og alt ind imellem – sammen.

”ELBILER PÅ VEJ” er udviklet i samarbejde med grunduddannelsesskolen FGU Øresund, som har stået for det grafiske udtryk samt catering til åbningen.

Fakta: Udstillingen ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” åbner torsdag den 30. januar kl. 14. Udstillingsåbningen er gratis for alle, og der vil på dagen være adgang til museets øvrige udstillinger samt en lille forfriskning. Danmarks Tekniske Museum ligger på Fabriksvej 25 i Helsingør. Se mere på www.tekniskmuseum.dk.

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere