Artikel top billede

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901

Udstilling: Elbilens historie er længere, end du tror

Elbiler er muligvis fremtiden, men de har faktisk en lang historie bag sig. Danmarks Tekniske Museum åbner i slutningen af januar en udstilling om elbilens fortid, nutid og fremtid.

Det ligger måske stadig fjernt for mange at skulle skifte det diesel- eller benzinosende automobil ud med en eldreven én af slagsen.

I Danmark ruller der rods alt kun lidt over fire elbiler eller opladningshybrider over autoforhandlernes kantsten, hver gang 96 brændstofbiler tager samme tur.

Men i 2020 vil der komme mere end 30 nye modeller på markedet, og interessen stiger både fra politikernes og forbrugernes side.

Mange forventer, at elbilerne i dén grad har fremtiden for sig, men faktisk har de også en meget lang historie bag sig.

På en ny udstilling kaldet ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” fortæller Danmarks Tekniske Museum i Helsingør historien om eldrevne biler, og faktisk kørte der allerede omkring 1900-tallet siden elbiler rundt i Københavns gader.

Udstillingen fortæller også historien om det danske Ellert-eventyr, og man kan blive klogere på, hvad markedet tilbyder i dag.

Udstillingen binder således elbilernes fortid og fremtid – og alt ind imellem – sammen.

”ELBILER PÅ VEJ” er udviklet i samarbejde med grunduddannelsesskolen FGU Øresund, som har stået for det grafiske udtryk samt catering til åbningen.

Fakta: Udstillingen ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” åbner torsdag den 30. januar kl. 14. Udstillingsåbningen er gratis for alle, og der vil på dagen være adgang til museets øvrige udstillinger samt en lille forfriskning. Danmarks Tekniske Museum ligger på Fabriksvej 25 i Helsingør. Se mere på www.tekniskmuseum.dk.

Stormagasinet Illums eldrevne vareudlevering anno 1901
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere