Artikel top billede

Facebooks omsætning vokser med 'blot' 25 procent - aktiekurs styrtdykker

Facebooks omsætning vokser kraftigt. Alligevel dykker aktiekursen i kølvandet på nyt regnskab.

Facebooks omsætning er i dets fjerde regnskabskvartal vokset med hele 25 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 21,1 milliarder dollar.

Også antallet af brugere er vokset til nu 1,66 milliarder mennesker verden over, mens indtjeningen er steget med syv procent til 7,35 milliarder dollar.

Langt størsteparten af omsætningen hentes hjem på salg af annoncer.

Det viser Facebooks netop offentligjorte regnskabskvartal, der trods de solide vækstrater ikke ses som et særligt godt resultat af markedet, der har straffet Facebook ved at sende aktiekursen nedad.

Omsætningsvæksten - på 25 procent - er nemlig den laveste, siden Facebook blev børsnoteret for nogle år siden.

Og samtidig viser regnskabet, at Facebooks omkostninger stiger.

Selskabets indtjenings-margin er således faldet fra 46 procent for et år siden til nu 42 procent. Det betyder altså, at Facebook nu tjener ‘blot’ 42 kroner per omsat hundredekroneseddel mod 46 kroner i det tilsvarende kvartal for et år siden.

Topchef Mark Zuckerberg har tidligere peget på, at Facebook for tiden investerer ret massivt i blandt andet sikkerhed. Og det koster på bundlinien.

Regnskabet viser også, at Facebook har ansat mange nye medarbejdere i det seneste år. I forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, er antallet af medarbejdere således vokset med 26 procent til nu 44.942 mand.

Du finder Facebooks egen regnskabsmeddelelse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere