Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebooks omsætning vokser med 'blot' 25 procent - aktiekurs styrtdykker

Facebooks omsætning vokser kraftigt. Alligevel dykker aktiekursen i kølvandet på nyt regnskab.

Facebooks omsætning er i dets fjerde regnskabskvartal vokset med hele 25 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til nu 21,1 milliarder dollar.

Også antallet af brugere er vokset til nu 1,66 milliarder mennesker verden over, mens indtjeningen er steget med syv procent til 7,35 milliarder dollar.

Langt størsteparten af omsætningen hentes hjem på salg af annoncer.

Det viser Facebooks netop offentligjorte regnskabskvartal, der trods de solide vækstrater ikke ses som et særligt godt resultat af markedet, der har straffet Facebook ved at sende aktiekursen nedad.

Omsætningsvæksten - på 25 procent - er nemlig den laveste, siden Facebook blev børsnoteret for nogle år siden.

Og samtidig viser regnskabet, at Facebooks omkostninger stiger.

Selskabets indtjenings-margin er således faldet fra 46 procent for et år siden til nu 42 procent. Det betyder altså, at Facebook nu tjener ‘blot’ 42 kroner per omsat hundredekroneseddel mod 46 kroner i det tilsvarende kvartal for et år siden.

Topchef Mark Zuckerberg har tidligere peget på, at Facebook for tiden investerer ret massivt i blandt andet sikkerhed. Og det koster på bundlinien.

Regnskabet viser også, at Facebook har ansat mange nye medarbejdere i det seneste år. I forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, er antallet af medarbejdere således vokset med 26 procent til nu 44.942 mand.

Du finder Facebooks egen regnskabsmeddelelse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere