Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Virusfrygt giver prisstigninger: Særligt pc-skærme og fjernsyn er berørt

Mindst fem LCD-producenter i det infamøse Wuhan-område i Kina er hårdt ramt af coronavirus-karantæne. Det giver allerede nu frygt for prisstigninger.

Udbruddet af coronavirus har ramt epicenteret for epidemiens udbrud, Hubei-regionen i Kina, hårdt. Siden 23. januar har byen været underlagt karantæne.

Regionen huser flere af klodens førende LCD-producenter, hvilket forventes at give flaskehalse i den globale skærmproduktion til både pc’er og fjernsyn, skriver vores søstermedie Pcworld.

Omkring Hubei-regionens hovedby, Wuhan, findes fem LCD-fabrikker, som er gået i stå siden karantænens start.

Analysinstituttet IHS Markit vurderer, at produktionsstoppet har reduceret Kinas samlede LCD-produktion med 10 procent i januar. I februar forventes reduktionen at ramme op til 20 procent.

Kina er i førertrøjen når det gælder LCD-fremstilling med omkring 55 procent af den globale produktion, vurderer analyseinstituttet.

Prisstigninger i sigte

Den reducerede produktion har allerede nu fået priserne til at stige med mellem en og to dollar, eller cirka syv til 14 kroner, per skærmpanel, lyder det.

Merprisen kan dog ryge op til mellem tre og fem dollar, estimeres det, mens der allerede nu ses tilfælde af panikopkøb, hvor producenter dobbeltbooker deres panel-indkøb for at sikre deres forsyningskæder.

Coronavirus-epidemien har siden december 2019 ramt Kina særlig hårdt, med over 17.207 ud af klodens 17.393 tilfælde af sygdommen, der i alt har krævet 361 ofre i Kina og en enkel i Thailand ifølge nyhedsmediet BNOnews.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere