Artikel top billede

Virusfrygt giver prisstigninger: Særligt pc-skærme og fjernsyn er berørt

Mindst fem LCD-producenter i det infamøse Wuhan-område i Kina er hårdt ramt af coronavirus-karantæne. Det giver allerede nu frygt for prisstigninger.

Udbruddet af coronavirus har ramt epicenteret for epidemiens udbrud, Hubei-regionen i Kina, hårdt. Siden 23. januar har byen været underlagt karantæne.

Regionen huser flere af klodens førende LCD-producenter, hvilket forventes at give flaskehalse i den globale skærmproduktion til både pc’er og fjernsyn, skriver vores søstermedie Pcworld.

Omkring Hubei-regionens hovedby, Wuhan, findes fem LCD-fabrikker, som er gået i stå siden karantænens start.

Analysinstituttet IHS Markit vurderer, at produktionsstoppet har reduceret Kinas samlede LCD-produktion med 10 procent i januar. I februar forventes reduktionen at ramme op til 20 procent.

Kina er i førertrøjen når det gælder LCD-fremstilling med omkring 55 procent af den globale produktion, vurderer analyseinstituttet.

Prisstigninger i sigte

Den reducerede produktion har allerede nu fået priserne til at stige med mellem en og to dollar, eller cirka syv til 14 kroner, per skærmpanel, lyder det.

Merprisen kan dog ryge op til mellem tre og fem dollar, estimeres det, mens der allerede nu ses tilfælde af panikopkøb, hvor producenter dobbeltbooker deres panel-indkøb for at sikre deres forsyningskæder.

Coronavirus-epidemien har siden december 2019 ramt Kina særlig hårdt, med over 17.207 ud af klodens 17.393 tilfælde af sygdommen, der i alt har krævet 361 ofre i Kina og en enkel i Thailand ifølge nyhedsmediet BNOnews.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere