Virusfrygt giver prisstigninger: Særligt pc-skærme og fjernsyn er berørt

Mindst fem LCD-producenter i det infamøse Wuhan-område i Kina er hårdt ramt af coronavirus-karantæne. Det giver allerede nu frygt for prisstigninger.

Udbruddet af coronavirus har ramt epicenteret for epidemiens udbrud, Hubei-regionen i Kina, hårdt. Siden 23. januar har byen været underlagt karantæne.

Regionen huser flere af klodens førende LCD-producenter, hvilket forventes at give flaskehalse i den globale skærmproduktion til både pc’er og fjernsyn, skriver vores søstermedie Pcworld.

Omkring Hubei-regionens hovedby, Wuhan, findes fem LCD-fabrikker, som er gået i stå siden karantænens start.

Analysinstituttet IHS Markit vurderer, at produktionsstoppet har reduceret Kinas samlede LCD-produktion med 10 procent i januar. I februar forventes reduktionen at ramme op til 20 procent.

Kina er i førertrøjen når det gælder LCD-fremstilling med omkring 55 procent af den globale produktion, vurderer analyseinstituttet.

Prisstigninger i sigte
Den reducerede produktion har allerede nu fået priserne til at stige med mellem en og to dollar, eller cirka syv til 14 kroner, per skærmpanel, lyder det.

Merprisen kan dog ryge op til mellem tre og fem dollar, estimeres det, mens der allerede nu ses tilfælde af panikopkøb, hvor producenter dobbeltbooker deres panel-indkøb for at sikre deres forsyningskæder.

Coronavirus-epidemien har siden december 2019 ramt Kina særlig hårdt, med over 17.207 ud af klodens 17.393 tilfælde af sygdommen, der i alt har krævet 361 ofre i Kina og en enkel i Thailand ifølge nyhedsmediet BNOnews.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.