Artikel top billede

Virusfrygt giver prisstigninger: Særligt pc-skærme og fjernsyn er berørt

Mindst fem LCD-producenter i det infamøse Wuhan-område i Kina er hårdt ramt af coronavirus-karantæne. Det giver allerede nu frygt for prisstigninger.

Udbruddet af coronavirus har ramt epicenteret for epidemiens udbrud, Hubei-regionen i Kina, hårdt. Siden 23. januar har byen været underlagt karantæne.

Regionen huser flere af klodens førende LCD-producenter, hvilket forventes at give flaskehalse i den globale skærmproduktion til både pc’er og fjernsyn, skriver vores søstermedie Pcworld.

Omkring Hubei-regionens hovedby, Wuhan, findes fem LCD-fabrikker, som er gået i stå siden karantænens start.

Analysinstituttet IHS Markit vurderer, at produktionsstoppet har reduceret Kinas samlede LCD-produktion med 10 procent i januar. I februar forventes reduktionen at ramme op til 20 procent.

Kina er i førertrøjen når det gælder LCD-fremstilling med omkring 55 procent af den globale produktion, vurderer analyseinstituttet.

Prisstigninger i sigte

Den reducerede produktion har allerede nu fået priserne til at stige med mellem en og to dollar, eller cirka syv til 14 kroner, per skærmpanel, lyder det.

Merprisen kan dog ryge op til mellem tre og fem dollar, estimeres det, mens der allerede nu ses tilfælde af panikopkøb, hvor producenter dobbeltbooker deres panel-indkøb for at sikre deres forsyningskæder.

Coronavirus-epidemien har siden december 2019 ramt Kina særlig hårdt, med over 17.207 ud af klodens 17.393 tilfælde af sygdommen, der i alt har krævet 361 ofre i Kina og en enkel i Thailand ifølge nyhedsmediet BNOnews.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.