Artikel top billede

Bog: Nobelprismodtager i økonomi bekæmper zombier

I sin nyeste bog udfordrer den indflydelsesrige økonom Paul Krugman den konservative politiske og økonomiske diskurs i USA siden årtusindskiftet.

Paul Krugman er en af nyere tids mest betydningsfulde og citerede økonomer, og han modtog i 2008 Nobelprisen i økonomi for sine bidrag til forskningen inden for særligt international handel.

Krugman står også bag en lang række bøger og har blandt andet taget livtag med finanskrisen i 2008.

Nu har han skrevet bogen ”Arguing with Zombies”, som tager udgangspunkt i de seneste 20 års økonomiske og politiske udvikling i USA.

Udtrykket ’zombie-økonomi’ dækker over forældede eller misforståede – med andre ord ’døde’ - økonomiske modeller, som af en eller anden grund stadig florerer på destruktiv vis.

I dansk kontekst ville Paul Krugman nok rubriceres som en god socialdemokrat, men i amerikansk kontekst hører han afgjort til venstre side af det politiske spektrum.

Han mener således også, at et eksempel på en såkaldt ”zombie” er republikanernes insisteren på, at skattelettelser skaber vækst.

Selv om Krugman selv arbejdede i Det Hvide Hus under Reagan, er skatteletelser som middel til vækst en teori, som ifølge ham gang på gang er blevet modbevist.

I ”Arguing with Zombies” tackler Krugman mange af disse ’zombier’, idet han gennemgår emner som sygesikring, ejendomsbobler og skattereformer i sammenhæng med den økonomiske diskurs siden årtusindeskiftet.

Her er det primært igen republikanerne, som står for skud.

Paul Krugman er tidligere professor i økonomi ved MIT og Princeton University, og har i dag sin egen klumme i New York Times.

Fakta: Arguing with Zombies: Economics, Politics, and the Fight for a Better Future. Forfatter: Paul Krugman. W.W. Norton & Company.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere