Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Bog: Nobelprismodtager i økonomi bekæmper zombier

I sin nyeste bog udfordrer den indflydelsesrige økonom Paul Krugman den konservative politiske og økonomiske diskurs i USA siden årtusindskiftet.

Paul Krugman er en af nyere tids mest betydningsfulde og citerede økonomer, og han modtog i 2008 Nobelprisen i økonomi for sine bidrag til forskningen inden for særligt international handel.

Krugman står også bag en lang række bøger og har blandt andet taget livtag med finanskrisen i 2008.

Nu har han skrevet bogen ”Arguing with Zombies”, som tager udgangspunkt i de seneste 20 års økonomiske og politiske udvikling i USA.

Udtrykket ’zombie-økonomi’ dækker over forældede eller misforståede – med andre ord ’døde’ - økonomiske modeller, som af en eller anden grund stadig florerer på destruktiv vis.

I dansk kontekst ville Paul Krugman nok rubriceres som en god socialdemokrat, men i amerikansk kontekst hører han afgjort til venstre side af det politiske spektrum.

Han mener således også, at et eksempel på en såkaldt ”zombie” er republikanernes insisteren på, at skattelettelser skaber vækst.

Selv om Krugman selv arbejdede i Det Hvide Hus under Reagan, er skatteletelser som middel til vækst en teori, som ifølge ham gang på gang er blevet modbevist.

I ”Arguing with Zombies” tackler Krugman mange af disse ’zombier’, idet han gennemgår emner som sygesikring, ejendomsbobler og skattereformer i sammenhæng med den økonomiske diskurs siden årtusindeskiftet.

Her er det primært igen republikanerne, som står for skud.

Paul Krugman er tidligere professor i økonomi ved MIT og Princeton University, og har i dag sin egen klumme i New York Times.

Fakta: Arguing with Zombies: Economics, Politics, and the Fight for a Better Future. Forfatter: Paul Krugman. W.W. Norton & Company.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.