Artikel top billede

Bog: Kom bag om Corydon

I midten af februar udkommer den første bog om en af nyere dansk politiks mere kontroversielle politikere, Bjarne Corydon.

Bjarne Corydon kom som finansminister i Helle Thorning-Schmidts ene regeringsperiode mere end nogen anden – udover statsministeren selv – til at symbolisere perioden på godt og ondt.

Derfor var han også et oplagt mål for den vrede og frustration, mange danskere rettede mod regeringen under sager som salget af en del af DONG samt lærerkonflikten i 2013.

”Nødvendighedens politik” er et begreb, man bruger om reformer og politikker, der kan betragtes som mere nødvendige end populære.

Den reformpolitik, som Helle Thorning-Schmidts regering førte, er således blevet kaldet netop nødvendighedens politik, og i portrætbogen ”Bjarne Corydon og nødvendighedens politik” fortæller forfatter Mikael Busch historien om den omdiskuterede politiker.

I øvrigt er det – hovedpersonens centrale placering gennem en hel regeringsperiode til trods – den første bog, der er skrevet om Bjarne Corydon.

Corydon var før perioden som folkevalgt og finansminister ansat som chef for Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling, og inden da havde han i mange år været engageret i partiet på de indre linjer.

Han blev dog heller ikke hængende i rampelyset længere end strengt nødvendigt; efter valget i 2015 – hvor Helle Thorning-Schmidt mistede magten – foretog Corydon et par kontroversielle jobskifter.

Først fik han en topstilling i konsulentfirmaet McKinsey, siden blev han administrerende direktør og chefredaktør på Børsen.

Det er dermed en sammensat personlighed, der åbnes op for i bogen, som udkommer den 14. februar.

Fakta: Bjarne Corydon og nødvendighedens politik. Forfatter: Mikael Busch. People’s Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere