Artikel top billede

Bog: Kom bag om Corydon

I midten af februar udkommer den første bog om en af nyere dansk politiks mere kontroversielle politikere, Bjarne Corydon.

Bjarne Corydon kom som finansminister i Helle Thorning-Schmidts ene regeringsperiode mere end nogen anden – udover statsministeren selv – til at symbolisere perioden på godt og ondt.

Derfor var han også et oplagt mål for den vrede og frustration, mange danskere rettede mod regeringen under sager som salget af en del af DONG samt lærerkonflikten i 2013.

”Nødvendighedens politik” er et begreb, man bruger om reformer og politikker, der kan betragtes som mere nødvendige end populære.

Den reformpolitik, som Helle Thorning-Schmidts regering førte, er således blevet kaldet netop nødvendighedens politik, og i portrætbogen ”Bjarne Corydon og nødvendighedens politik” fortæller forfatter Mikael Busch historien om den omdiskuterede politiker.

I øvrigt er det – hovedpersonens centrale placering gennem en hel regeringsperiode til trods – den første bog, der er skrevet om Bjarne Corydon.

Corydon var før perioden som folkevalgt og finansminister ansat som chef for Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling, og inden da havde han i mange år været engageret i partiet på de indre linjer.

Han blev dog heller ikke hængende i rampelyset længere end strengt nødvendigt; efter valget i 2015 – hvor Helle Thorning-Schmidt mistede magten – foretog Corydon et par kontroversielle jobskifter.

Først fik han en topstilling i konsulentfirmaet McKinsey, siden blev han administrerende direktør og chefredaktør på Børsen.

Det er dermed en sammensat personlighed, der åbnes op for i bogen, som udkommer den 14. februar.

Fakta: Bjarne Corydon og nødvendighedens politik. Forfatter: Mikael Busch. People’s Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere