Artikel top billede

Conscia-stifter: "Jeg har trukket stikket og forladt it-branchen i tide, inden jeg brændte ud"

Interview: Efter 33 år inden for it har Allan Bruhn - en de oprindelige stiftere af Conscia - fuldstændig forladt branchen og har efter flere års tilløb købt et feriecenter. “Jeg var sgu nok ved at gro fast i det. Det kom bare ind i sådan en trummerum til sidst. Så jeg tænkte, at nu skal der ske noget, inden jeg kører sur i det.”

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • Allan Bruhns indtryk af it-branchen efter 33 år
  • Forklaringen på, hvorfor feriecenteret opfylder drømmen
  • Sådan griber han det nye job an
1.279
6:30 min

Allan Bruhn er en glad og lattermild mand, da Computerworld får ham i røret oven på nyheden om, at han både har forladt Conscia efter 17 år og helt forlader it-branchen.

Fremover vil specialisten i it-sikkerhed bruge sin tid på jobbet som ejer og direktør for ferie- og konferencestedet Kysthusene i Gilleleje.

Det kan du læse mere om her: Conscia-stifter dropper it-branchen: Køber feriecenter i Gilleleje og tiltræder som administrerende direktør

“Jeg er bare blevet træt af det. Jeg har været 33 år i it-branchen, og nu skulle der ske noget nyt. Og jeg er lidt af en entreprenør - kan godt lide at starte noget nyt op. Og det kan man godt sige, det nærmest er heroppe. For mig er det en helt ny start."

At dømme efter kommentarerne på LinkedIn kom det rimelig meget bag på folk, at det var den vej, du valgte.

“Jo, det må man sige ha ha. Men der er også mange, som har sagt, at det må være fedt at trække stikket og prøve noget helt andet. Og det var også virkelig det, jeg trængte til - det kunne jeg mærke.”

Hvad tænker du om udviklingen i den branche, som du nu har forladt efter så mange år?

“Umiddelbart tænker jeg, at det har været sjovt hele vejen igennem. Og at jeg har trukket stikket i tide uden at være brændt helt ud. Det går stærkt i it-branchen, men det er også det, som gør det sjovt.”

Nu skal der ske noget, inden jeg kører sur i det

Men der må have været noget, som gjorde, at du ikke ville mere?

“Ja … jeg var sgu nok ved at gro fast i det. Det kom bare ind i sådan en trummerum til sidst. Så jeg tænkte, at nu skal der ske noget, inden jeg kører sur i det. Nu skal jeg prøve noget andet, og så må jeg tage de tæsk, der nu kommer. Og det gør der jo, men det er også det, der er det sjove. Jeg kan godt li’ det der sug i maven, når du står op, og du ikke ved, hvad der skal ske i dag.”

Allan Bruhn fortæller, at han hovedsageligt har fungeret som konsulent hos Conscia - og i de seneste mange år med fokus på it-sikkerhed.

Helt tilbage i 2003, da Conscia blev stiftet, var han også i en periode direktør for butikken. Det job overlod stifterne til Mogens Bransholm, da han kom til Conscia i 2008.

For Allan Bruhn er det med at skifte fuldstændig spor og kaste sig ud i ferie- og konference-branchen ikke nogen ny ide. Den har ligget og ulmet i flere år.

“Jeg gået og kigget på sådan noget lignende i de seneste par år - måske mere - sådan on and off. Da jeg begyndte overvejelserne. spekulerede jeg på, om det skulle være restaurant eller hotel. I foråret blev Conscia jo så solgt til Nordic Capital, og så tænke jeg, okay, jeg går lige ud og kigger igen.”

“Så var jeg ude og kigge en fire-fem steder, og så faldt jeg over Kysthusene Gilleleje, og det er helt fantastisk. Det ligger helt fabelagtigt. Første gang, jeg var heroppe, var i juni måned, og så tænkte jeg - skal det være noget, så skal det være det her. Det kunne jeg bare mærke.”

Fokus på konferencer

Men hvorfor er det den drøm, du har?

“Det tiltaler mig, simpelthen. Jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre og så det, at der er lidt af hvert her. Der er feriekonceptet med udlejning af feriehuse, som kører over Danland. Desuden er der 12 hotelværelser, og så er der hele konferencedelen, hvor der også er B2B ind over, som jeg også godt kan li’. Mit fokus bliver hovedsaglig på konferencedelen.”

Har du nogen forudsætninger for at drive sådan et sted?

“Ikke andet end jeg går på med krum hals og prøver at arbejde mig igennem det. Og så er der selvfølgelig en masse gode medarbejdere heroppe, som hjælper mig - det er alfa og omega.”

“Jeg skal jo lære det hele fra bunden. Jeg har selvfølgelig sat mig ind i regnskaberne og økonomien, men alt det andet er helt nyt for mig.”

Har du nogen på sidelinjen, du kan trække på, som ved noget om konferencer?

“Jeg har ansat en kvinde, der begyndte samtidig med mig, som har 16 års erfaring fra Bella Center og tre år i New York med større konferencer, end vi har i Danmark. Det var nok meget heldigt, at jeg fik hende med ombord. Hun har kæmpe erfaring med at opbygge sådan en konferenceforretning.”

Skal bestemt ikke være it-ansvarlig

Skal du så til at lave om på alle it-systemerne?

"Nej ha ha … noget af det skal jeg - der er en del manuelle processer, som jeg er begyndt at kigge på allerede. Der er mange ting, som bliver håndbåret fra det ene system til det andet, og det indeholder jo risiko for fejl. Så vi er begyndt på at lave nogle integrationer og en plan, så vi undgår alle de manuelle processer og alt det papir."

Så du kan godt bruge dine evner på det område også?

"Det kan jeg helt sikkert. Men der også en it-ansvarlig på stedet, så jeg skal ikke ind og lave it igen. Det er ikke derfor, jeg er her. Så kunne jeg få nok at lave … men der har jeg været."

Der er stadig noget tilbage på kontoen

Har du satset hele butikken på, at din investering i Kysthusene og dit nye job skal blive en succes?

“Narj … jeg har stadig lidt stående på kontoen ha ha ha.

Så du kunne godt gøre noget andet, hvis det blev nødvendigt?

“Dét kunne jeg godt - jeg skulle nok overleve. Men jeg har jo investeret i noget hardware - der er jo nogle bygninger - så det er ikke ren luft det hele. Jeg er meget fortrøstningsfuld - det skal nok gå, ellers havde jeg ikke gjort det. Vi skal nok få en god sund forretning ud af det her. Og det er allerede sjovt.”

Man siger jo tit, at den branche er meget svær.

“Det er den også - det er ikke nemt … det har jeg fundet ud af. Jeg tyvstartede i løbet af januar måned og holdt lidt fri fra Conscia, så jeg var her 10-12 dage i januar.

“Det er lange arbejdsdage. Men heldigvis har jeg de her gode medarbejdere, og de er meget selvkørende. De tidligere ejere var ikke så involverede i driften, som jeg bliver. De var ikke tilstede på daglig plan. Men det skal jeg være. Jeg skal have fingrene nede i suppen.”

Hvad med familien, skal den også være en del af forretningen?

“Min kone Charlotte er sundhedsplejerske, og hun bliver ved med at arbejde på det felt, så hun skal ikke være en del af det.

Men hun har selvfølgelig været heroppe og, hun har skam som ivrig svømmer godkendt den udendørs pool. Men hun skal ikke være en del af den daglige forretning - det skiller vi ad, og det er nok også meget sundt.”


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter køb af to danske selskaber på tre måneder: Her er planen for belgisk ERP-kæmpe i Danmark

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM Danmarks indtjening styrtdykker: Lander nyt million-underskud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.