Artikel top billede

Domstol slår fast: Ulovligt at bruge AI til at opdage socialt bedrageri

Den hollandske domstol har afgjort, at staten ikke må bruge kunstig intelligens til at stoppe socialt bedrageri. Det strider mod menneskerettighederne, lyder dommen.

Det hollandske regering skal øjeblikkeligt indstille arbejdet med et automatiseret overvågningssystem, der skal spotte socialt bedrageri.

Det har landets domstol netop afgjort, skriver den britiske avis The Guardian.

"Det er en klar sejr for dem, der med rette, er bekymret for den seriøse trussel digitale velfærdssytemer udgør for menneskerettigheder," siger Philip Alston, der er en del af FN's enhed for menneskerettigheder.

Læs også: Her er listen over alle Gladsaxe Kommunes mange GDPR-brud

Avisen mener, at dommen kommer til at få konsekvenser for andre europæiske velfærdsstater, hvor man kunne overveje at bruge en lignende model til at opdage socialt bedrageri.

Det hollandske system går under navnet SyRI, og udregner ved hjælp af en model, hvor stor sandsynligheden er for, at en borger begår bedrageri mod skat eller med sociale ydelser.

Her hjemme er Gladsaxe Kommune kommet under voldsom kritik efter, at man valgte at indføre et pointsystem, der skulle forsøge at opdage udsatte børn tidligere ved hjælp af blandt andet AI.

Sidste år valgte Gladsaxe Kommune dog at lukke for projektet igen.
IT-JOB

Banking Circle

Software Developer e-FX

STELLA CARE ApS

Tech Lead

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Software Developer for Wind Turbine Controls

Dampskibsselskabet Norden A/S

IT Service Desk Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere