Artikel top billede

Bog: Tidligere jægersoldat om ledelse og samarbejde

God ledelse er alfa og omega for det stærke samarbejde, skriver Lars Møller i bogen ”Ultimativ ledelse."

Grundprincipperne bag godt lederskab og stærkt samarbejde er på mange måder universelle, hvad enten der er tale om en virksomhed, en familie eller et regiment i hæren.

Lars Møller er tidligere jægersoldat, som deltog i operationer på Balkan, i Afghanistan og i Irak.

Han har nu skrevet bogen ”Ultimativt lederskab”.

I bogen giver Lars Møller bud på konkrete metoder, som både nuværende og kommende ledere kan tage i brug til at skabe stærke teams.

Metoderne bygger på Lars Møllers egne erfaringer fra hans tid som jægersoldat, hvor løsningen på svære situationer ofte var afhængig af godt lederskab og team spirit.

Som han skriver, har han selv lært en hel del om godt lederskab ved at opleve dårligt lederskab.

Men lederskab behøver ikke nødvendigvis at være et spørgsmål om hierarki.

Det handler i bund og grund om at påvirke andre positivt og dermed styrke sammenholdet. Med Lars Møllers egne ord findes der ingen dårlige teams – kun dårligt lederskab.

Stærk ledelse af et team betyder således ifølge Lars Møller mere end de enkelte holdmedlemmers individuelle kompetencer.

Lars Møller står tidligere bag bøgerne ”Jæger 200” om hans tid som jægersoldat og ”Tænk som en kriger” fra 2018, som fokuserede på mental robusthed og selvledelse.

Forfatteren skal i øvrigt ikke forveksles med en anden militært orienteret forfatter med (næsten) samme navn: Nemlig den pensionerede oberst Lars R. Møller, der blev kendt for sin ledende rolle i den hårdtslående Operation Bøllebank under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien.

Ultimativt lederskab – Elitesoldatens vej til stærkt samarbejde. Forfatter: Lars Møller. Lindhard og Ringhof
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere