Artikel top billede

Bog: Tidligere jægersoldat om ledelse og samarbejde

God ledelse er alfa og omega for det stærke samarbejde, skriver Lars Møller i bogen ”Ultimativ ledelse."

Grundprincipperne bag godt lederskab og stærkt samarbejde er på mange måder universelle, hvad enten der er tale om en virksomhed, en familie eller et regiment i hæren.

Lars Møller er tidligere jægersoldat, som deltog i operationer på Balkan, i Afghanistan og i Irak.

Han har nu skrevet bogen ”Ultimativt lederskab”.

I bogen giver Lars Møller bud på konkrete metoder, som både nuværende og kommende ledere kan tage i brug til at skabe stærke teams.

Metoderne bygger på Lars Møllers egne erfaringer fra hans tid som jægersoldat, hvor løsningen på svære situationer ofte var afhængig af godt lederskab og team spirit.

Som han skriver, har han selv lært en hel del om godt lederskab ved at opleve dårligt lederskab.

Men lederskab behøver ikke nødvendigvis at være et spørgsmål om hierarki.

Det handler i bund og grund om at påvirke andre positivt og dermed styrke sammenholdet. Med Lars Møllers egne ord findes der ingen dårlige teams – kun dårligt lederskab.

Stærk ledelse af et team betyder således ifølge Lars Møller mere end de enkelte holdmedlemmers individuelle kompetencer.

Lars Møller står tidligere bag bøgerne ”Jæger 200” om hans tid som jægersoldat og ”Tænk som en kriger” fra 2018, som fokuserede på mental robusthed og selvledelse.

Forfatteren skal i øvrigt ikke forveksles med en anden militært orienteret forfatter med (næsten) samme navn: Nemlig den pensionerede oberst Lars R. Møller, der blev kendt for sin ledende rolle i den hårdtslående Operation Bøllebank under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien.

Ultimativt lederskab – Elitesoldatens vej til stærkt samarbejde. Forfatter: Lars Møller. Lindhard og Ringhof
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere