Artikel top billede

(Foto: MICHAEL KIDMOSE / MICHAEL KIDMOSE)

56-årige Henrik Friis blev fyret efter 20 år i samme firma: "Alle sagde, at det ikke ville være noget problem at få et nyt job. Men historien viste sig at være noget anderledes"

Jagten på it-talenterne: Det burde ikke været et problem at få et nyt job, når man er en erfaren it-professionel. Men 56-årige Henrik Friis har opdaget, at det ikke er så let, når man kun har ti år til pensionsalderen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Som 56-årig stod it-driftlederen Henrik Friis pludselig som arbejdsløs. Bliv klogere på, hvordan han håndterer jobsøgningen
  • Få historen om, hvordan det gik til, da han mistede sit job efter 20 år i samme virksomhed
  • Folk sagde til Henrik Friis, at han hurtigt vil finde et job. Få hans forklaring på, hvorfor han her næsten to år senere stadigvæk jagter et nyt job
1.343
6:45 min
56-årige Henrik Friis havde i mere end 20 år været i samme virksomhed, da han i maj 2018 blev indkaldt til et møde med sin chef.

Du er fyret, lød meldingen. Beskeden kom dog ikke som så stort et chok, som man skulle tro. Henrik Friis havde mærket, hvilken vej vinden blæste.

For han havde netop været med til at gennemføre en større omstrukturering og centralisering af it-driften, der betød, at en meget stor del af hans hidtige arbejdsopgaver ville forsvinde.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere