Artikel top billede

Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus

Den aktuelle smitte med COVID-19 sygdommen rammer Apples produktion samt efterspørgslen efter iPhones.

Knap tre uger efter at Apple kunne præsentere et af sit flotteste regnskaber nogensinde, lægger selskabet nu låg på forventningerne for det kommende kvartal.

Det gør selskabet i en meddelelse til investorerne.

Hovedårsagen til nedjusteringen er den aktuelle COVID-19 epidemi der plager kina og hvor store dele af Apples produktionkapacitet ligger.

Karantæne-tiltag sætter ifølge Apple låg på, hvor hurtigt produktionen af blandt andet iPhones er gået i gang efter den kinesiske nytårsferie sluttede 10. februar. Det vil sætte en midlertidig begrænsning på hvor mange iPhones der fremstilles, lyder det.

Apple understreger her, at selskabets og dets leverandørers helbred har højeste prioritet.

Selskabet påpeger her, at selskabets produktionspartnere befinder sig udenfor Hubei-provinsen, som siden december 2019 har været epicenteret for smitten med den dødelige coronavirus.

Apple begrunder også sin nedjustering med, at efterspørgslen fra det kinesiske marked er berørt af epidemien. Udenfor det sygdomsplagede land, oplever Apple fortsat den forventede efterspørgsel.

Sygdommen har indtil videre smittet 73.336 personer. Sygdommen taget livet af 1.876 blandt de smittede. 98,7 procent af tilfældene samt 99,7 procent af dødsfaldene er opstået i Kina.

Læs også: IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere