Artikel top billede

Foto: Mads Elkær

IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Hovedparten af Apples iPhone bliver produceret på to fabrikker i Kina, og i dag er en mindre del af medarbejderne på den ene af fabrikkerne mødt på arbejde for første gang siden virusudbruddet.

De kinesiske Foxconn-fabrikker, der blandt andet samler Apples iPhone-telefoner, er så småt begyndt at genoptage arbejdet efter at have været lammet af epidemien med corona-virus.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det dog kun 10 procent af medarbejderne på Foxconns fabrik i byen Zhengzhou, som i dag er mødt på arbejde efter, at Kina oven på det kinesiske nytår har tvangslukket en lang række virksomheder i et forsøg på at inddæmme den frygtede virus.

Hovedparten af Apples telefoner bliver samlet på Foxconns fabrikker i Zhengzhou og i den store produktionsby Shenzhen.

Men ifølge Reuters er det dog i første omgang kun på fabrikken i Zhengzhou at nogle af de ansatte har fået lov til at genoptage arbejdet, mens fabrikken i Shenzhen endnu ikke har fået tilladelse til at genåbne af myndighederne.

Læs også: Coronavirussen illustrerer hvor vanvittig sårbar vores digitale økonomi er

Kan ramme iPhone-produktionen

Det ventes derfor, at corona-epidemien vil få indflydelse på Apples evne til at producere telefoner.

Det har ifølge Reuters fået analysevirksomheden Trendforce til at nedjustere forventning til Apples iPhone-produktion med 10 procent.

Analytikeren Don Yew fra Morningstar har ifølge Financial Times også vurderet, at udbruddet af corona-virus kan stikke en kæp i hjulet på Apples formodede planer om at lancere en billigere iPhone, der ifølge rygterne er udset til at afløse iPhone SE.

”Denne episode gør det tydeligt for Apple, at der foregår en overkoncentration i Kina, noget som de bør forholde sig til,” siger han ifølge Financial Times.

Læs også: Coronavirus lammer tech-industrien: Apple har kun få dage til at undgå store konsekvenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere