Artikel top billede

Foto: Mads Elkær

IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Hovedparten af Apples iPhone bliver produceret på to fabrikker i Kina, og i dag er en mindre del af medarbejderne på den ene af fabrikkerne mødt på arbejde for første gang siden virusudbruddet.

De kinesiske Foxconn-fabrikker, der blandt andet samler Apples iPhone-telefoner, er så småt begyndt at genoptage arbejdet efter at have været lammet af epidemien med corona-virus.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det dog kun 10 procent af medarbejderne på Foxconns fabrik i byen Zhengzhou, som i dag er mødt på arbejde efter, at Kina oven på det kinesiske nytår har tvangslukket en lang række virksomheder i et forsøg på at inddæmme den frygtede virus.

Hovedparten af Apples telefoner bliver samlet på Foxconns fabrikker i Zhengzhou og i den store produktionsby Shenzhen.

Men ifølge Reuters er det dog i første omgang kun på fabrikken i Zhengzhou at nogle af de ansatte har fået lov til at genoptage arbejdet, mens fabrikken i Shenzhen endnu ikke har fået tilladelse til at genåbne af myndighederne.

Læs også: Coronavirussen illustrerer hvor vanvittig sårbar vores digitale økonomi er

Kan ramme iPhone-produktionen

Det ventes derfor, at corona-epidemien vil få indflydelse på Apples evne til at producere telefoner.

Det har ifølge Reuters fået analysevirksomheden Trendforce til at nedjustere forventning til Apples iPhone-produktion med 10 procent.

Analytikeren Don Yew fra Morningstar har ifølge Financial Times også vurderet, at udbruddet af corona-virus kan stikke en kæp i hjulet på Apples formodede planer om at lancere en billigere iPhone, der ifølge rygterne er udset til at afløse iPhone SE.

”Denne episode gør det tydeligt for Apple, at der foregår en overkoncentration i Kina, noget som de bør forholde sig til,” siger han ifølge Financial Times.

Læs også: Coronavirus lammer tech-industrien: Apple har kun få dage til at undgå store konsekvenser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere