Artikel top billede

Foto: Mads Elkær

IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Hovedparten af Apples iPhone bliver produceret på to fabrikker i Kina, og i dag er en mindre del af medarbejderne på den ene af fabrikkerne mødt på arbejde for første gang siden virusudbruddet.

De kinesiske Foxconn-fabrikker, der blandt andet samler Apples iPhone-telefoner, er så småt begyndt at genoptage arbejdet efter at have været lammet af epidemien med corona-virus.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det dog kun 10 procent af medarbejderne på Foxconns fabrik i byen Zhengzhou, som i dag er mødt på arbejde efter, at Kina oven på det kinesiske nytår har tvangslukket en lang række virksomheder i et forsøg på at inddæmme den frygtede virus.

Hovedparten af Apples telefoner bliver samlet på Foxconns fabrikker i Zhengzhou og i den store produktionsby Shenzhen.

Men ifølge Reuters er det dog i første omgang kun på fabrikken i Zhengzhou at nogle af de ansatte har fået lov til at genoptage arbejdet, mens fabrikken i Shenzhen endnu ikke har fået tilladelse til at genåbne af myndighederne.

Læs også: Coronavirussen illustrerer hvor vanvittig sårbar vores digitale økonomi er

Kan ramme iPhone-produktionen

Det ventes derfor, at corona-epidemien vil få indflydelse på Apples evne til at producere telefoner.

Det har ifølge Reuters fået analysevirksomheden Trendforce til at nedjustere forventning til Apples iPhone-produktion med 10 procent.

Analytikeren Don Yew fra Morningstar har ifølge Financial Times også vurderet, at udbruddet af corona-virus kan stikke en kæp i hjulet på Apples formodede planer om at lancere en billigere iPhone, der ifølge rygterne er udset til at afløse iPhone SE.

”Denne episode gør det tydeligt for Apple, at der foregår en overkoncentration i Kina, noget som de bør forholde sig til,” siger han ifølge Financial Times.

Læs også: Coronavirus lammer tech-industrien: Apple har kun få dage til at undgå store konsekvenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere