Foto: Mads Elkær

IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Hovedparten af Apples iPhone bliver produceret på to fabrikker i Kina, og i dag er en mindre del af medarbejderne på den ene af fabrikkerne mødt på arbejde for første gang siden virusudbruddet.

De kinesiske Foxconn-fabrikker, der blandt andet samler Apples iPhone-telefoner, er så småt begyndt at genoptage arbejdet efter at have været lammet af epidemien med corona-virus.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det dog kun 10 procent af medarbejderne på Foxconns fabrik i byen Zhengzhou, som i dag er mødt på arbejde efter, at Kina oven på det kinesiske nytår har tvangslukket en lang række virksomheder i et forsøg på at inddæmme den frygtede virus.

Hovedparten af Apples telefoner bliver samlet på Foxconns fabrikker i Zhengzhou og i den store produktionsby Shenzhen.

Men ifølge Reuters er det dog i første omgang kun på fabrikken i Zhengzhou at nogle af de ansatte har fået lov til at genoptage arbejdet, mens fabrikken i Shenzhen endnu ikke har fået tilladelse til at genåbne af myndighederne.

Læs også: Coronavirussen illustrerer hvor vanvittig sårbar vores digitale økonomi er

Kan ramme iPhone-produktionen
Det ventes derfor, at corona-epidemien vil få indflydelse på Apples evne til at producere telefoner.

Det har ifølge Reuters fået analysevirksomheden Trendforce til at nedjustere forventning til Apples iPhone-produktion med 10 procent.

Analytikeren Don Yew fra Morningstar har ifølge Financial Times også vurderet, at udbruddet af corona-virus kan stikke en kæp i hjulet på Apples formodede planer om at lancere en billigere iPhone, der ifølge rygterne er udset til at afløse iPhone SE.

”Denne episode gør det tydeligt for Apple, at der foregår en overkoncentration i Kina, noget som de bør forholde sig til,” siger han ifølge Financial Times.

Læs også: Coronavirus lammer tech-industrien: Apple har kun få dage til at undgå store konsekvenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.