Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Er it-branchen ved at få et ry som et erhverv, der tygger medarbejderne og spytter dem ud, når alderen har passeret 50 år?

Computerworld mener: Alle vil have fat i det 30-årige universitets-uddannede talent, der ligger i toppen af årgangen. Det er ikke alene komplet urealistisk. Det har også den bagside, at it-branchen er ved at få et ry som et erhverv, der tygger medarbejderne og spytter dem ud, når alderen har passeret 50 år.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Computerworld mener: Det er efterhånden en nyhed på alderen med Windows XP, at danske virksomheder savner kvalificerede it-folk.

Og det er en endnu ældre nyhed, at det danske uddannelsessystem i årevis har negligeret de it-rettede uddannelser.

Alligevel har både it-afdelinger og it-virksomheder klaret sig. Ikke mindst fordi flere generationer af selvlærte skolelærere, journalister, biologer, arkæologer, lagermedarbejdere, fysikere og alle mulige andre i årevis har indtaget pladserne bag it-skrivebordene.

Øgede muligheder og øget behov for specialisering

Men undervejs har it-området udviklet sig.

Den øgede kompleksitet og de næsten uendelige muligheder, som teknologien giver, har skabt et behov for stadigt mere specialiserede kvalifikationer inden for robotteknologi, statistisk modellering, machine learning, brugerflader på tværs af alle platforme, integrationsopgaver, hybride cloud-løsninger og mange andre discipliner.

Det er svære områder. Både at arbejde med og at skaffe folk til. Men det er også områder, som kan være afgørende for virksomhedens eller organisationens konkurrencekraft.

Spørg bare i den finansielle sektor, hvor de smarte løsningers indsigt i kunderne kombineret med de store cloud-softwareløsningers effektive driftsmodel lige nu vender hele it-afdelinger på hovedet.

Men det er samtidig også med til at sikre virksomhedernes overlevelse på længere sigt.

Derfor er det glædeligt, at uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), erkender problemets omfang - og kan se det tåbelige i, at ITU må afvise kvalificerede ansøgere.

Nu skal der bare leveres løsninger.

Hvem vil ansætte Henrik på 56?

Men også i it-virksomhederne og i it-afdelingerne må blikket vendes indad. Det er på tide, at man også her tager sin del af ansvaret.

Alle vil have fat i det 30-årige universitetsuddannede talent, der ligger i toppen af årgangen, og som i sin fritid dyrker forretningsudvikling, matematik og lange gåture på stranden.

Det er ikke alene komplet urealistisk.

Det har også den bagside, at it-branchen er ved at få et ry som et erhverv, der tygger medarbejderne og spytter dem ud, når alderen har passeret 50.

Spørg bare 56-årige Henrik Friis, som modigt har stillet op i Computerworld for at fortælle om den svære kamp tilbage i it-job.

Læs den historie her: "Alle sagde, at det ikke ville være noget problem at få et nyt job. Men historien viste sig at være noget anderledes"

Henrik er ikke alene om at opleve at blive fravalgt på trods af motivation, erfaring og vilje til at lære nyt.

Kodeordet er selvfølgelig omstillingsparathed – og måske lavere løn – for de nyuddannede. Det er fuldt forståeligt, når bundlinjen også skal regnes med.

Men næste gang din it-virksomheds headhuntere står i kø til endnu et graduate-program på universitet sammen med alle de andre, kunne det måske være værd at overveje, om ikke der var lidt mindre trængsel i den anden ende af arbejdsstyrken.

Hvad mener du? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

56-årige Henrik Friis blev fyret efter 20 år i samme firma: "Alle sagde, at det ikke ville være noget problem at få et nyt job. Men historien viste sig at være noget anderledes"

Regeringen på vej med flere tiltag til at sikre danske virksomheder kvalificeret it-arbejdskraft: En kæmpe-opgave venter

Har André Rogaczewskis teknologipagt været en succes eller fiasko? Få overblikket her - se tallene


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.