Artikel top billede

(Foto: Krak.dk)

Foredrag og film: Se nordlys i København

Planetarium i København afholder i marts tre temaaftener om nordlys.

Der er noget dragende ved nordlyset. Især for os her i Danmark, som bor for sydligt til at opleve de dansende farver på himlen regelmæssigt.

Men i nordligere egne – i den såkaldte nordlysoval – er nordlys særligt på denne tid på året ikke et usædvanligt syn.

Nordlys skyldes elektroner fra Solen, som interagerer med Jordens magnetfelt. Dette magnetfelt er svagest ved polerne, og derfor er nordlys (og sydlys) mest forekommende i de nordligste og sydligste egne på Jorden.

Tre dage i marts rykker nordlysovalen dog til København, når Planetarium i København afholder et arrangement med fokus på nordlys. Arrangementet er en kombination af et foredrag om nordlys og visning af filmen ”Extreme Auroras” af fotografen Ole Salomonsen.

Til foredraget kan man blive klogere på, hvad nordlys skyldes samt hvor og hvornår, der er størst chance for selv at se nordlys. Der vil også blive vist optagelser af nordlys på Planetariums store kuppellærred.

”Extreme Auroras” består af optagelser af nordlyset fra Nordnorge, Sverige og Finland. Filmen bliver ligeledes vist i Planetariums kuppelsal, og filmen er optaget med såkaldte fiskeøjeobjektiver. Derfor vil det føles som at selv stå i Nordnorge og kigge op på himlen.

Fakta: Arrangementet ”Det magiske nordlys” afholdes den 13., 18. og 20. marts på Planetarium, Gl. Kongevej 10 i København fra kl. 19.15-21.05. Entré koster 195,-, og billetter kan ikke reserveres på forhånd. Planetariums øvrige udstillinger kan med entré opleves fra kl. 18. Se mere om eventet på Planetariums hjemmeside (link)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere