Artikel top billede

(Foto: Krak.dk)

Foredrag og film: Se nordlys i København

Planetarium i København afholder i marts tre temaaftener om nordlys.

Der er noget dragende ved nordlyset. Især for os her i Danmark, som bor for sydligt til at opleve de dansende farver på himlen regelmæssigt.

Men i nordligere egne – i den såkaldte nordlysoval – er nordlys særligt på denne tid på året ikke et usædvanligt syn.

Nordlys skyldes elektroner fra Solen, som interagerer med Jordens magnetfelt. Dette magnetfelt er svagest ved polerne, og derfor er nordlys (og sydlys) mest forekommende i de nordligste og sydligste egne på Jorden.

Tre dage i marts rykker nordlysovalen dog til København, når Planetarium i København afholder et arrangement med fokus på nordlys. Arrangementet er en kombination af et foredrag om nordlys og visning af filmen ”Extreme Auroras” af fotografen Ole Salomonsen.

Til foredraget kan man blive klogere på, hvad nordlys skyldes samt hvor og hvornår, der er størst chance for selv at se nordlys. Der vil også blive vist optagelser af nordlys på Planetariums store kuppellærred.

”Extreme Auroras” består af optagelser af nordlyset fra Nordnorge, Sverige og Finland. Filmen bliver ligeledes vist i Planetariums kuppelsal, og filmen er optaget med såkaldte fiskeøjeobjektiver. Derfor vil det føles som at selv stå i Nordnorge og kigge op på himlen.

Fakta: Arrangementet ”Det magiske nordlys” afholdes den 13., 18. og 20. marts på Planetarium, Gl. Kongevej 10 i København fra kl. 19.15-21.05. Entré koster 195,-, og billetter kan ikke reserveres på forhånd. Planetariums øvrige udstillinger kan med entré opleves fra kl. 18. Se mere om eventet på Planetariums hjemmeside (link)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere