Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Krak.dk)

Foredrag og film: Se nordlys i København

Planetarium i København afholder i marts tre temaaftener om nordlys.

Der er noget dragende ved nordlyset. Især for os her i Danmark, som bor for sydligt til at opleve de dansende farver på himlen regelmæssigt.

Men i nordligere egne – i den såkaldte nordlysoval – er nordlys særligt på denne tid på året ikke et usædvanligt syn.

Nordlys skyldes elektroner fra Solen, som interagerer med Jordens magnetfelt. Dette magnetfelt er svagest ved polerne, og derfor er nordlys (og sydlys) mest forekommende i de nordligste og sydligste egne på Jorden.

Tre dage i marts rykker nordlysovalen dog til København, når Planetarium i København afholder et arrangement med fokus på nordlys. Arrangementet er en kombination af et foredrag om nordlys og visning af filmen ”Extreme Auroras” af fotografen Ole Salomonsen.

Til foredraget kan man blive klogere på, hvad nordlys skyldes samt hvor og hvornår, der er størst chance for selv at se nordlys. Der vil også blive vist optagelser af nordlys på Planetariums store kuppellærred.

”Extreme Auroras” består af optagelser af nordlyset fra Nordnorge, Sverige og Finland. Filmen bliver ligeledes vist i Planetariums kuppelsal, og filmen er optaget med såkaldte fiskeøjeobjektiver. Derfor vil det føles som at selv stå i Nordnorge og kigge op på himlen.

Fakta: Arrangementet ”Det magiske nordlys” afholdes den 13., 18. og 20. marts på Planetarium, Gl. Kongevej 10 i København fra kl. 19.15-21.05. Entré koster 195,-, og billetter kan ikke reserveres på forhånd. Planetariums øvrige udstillinger kan med entré opleves fra kl. 18. Se mere om eventet på Planetariums hjemmeside (link)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere