Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Her er e-Boks' egen opgørelse: Digital Post-løsning havde 19 kritiske fejl i januar

19 kritiske fejl på bare en måned. Det er resultatet af e-Boks egen opgørelse over de problemer, der har ramt selskabets Digital Post-løsning i begyndelsen af året.

Danske e-Boks' Digital Post-løsning har været ramt af et utal af nedbrud og ustabilitet i begyndelsen af året.

Ifølge e-Boks selv har løsningen været ramt af 19 kritiske fejl alene i januar måned.

Det fremgår af en statusrapport fra e-Boks til Digitaliseringsstyrelsen, som Version2 har fået aktindsigt i.

Computerworld har tidligere kunnet fortælle, at problemerne hos e-Boks er så store, at selskabet ikke har overholdt sit SLA-krav for oppetid på Digital Post-løsningen i kontrakten med staten, at selskabet har måttet betale en bod i syv ud af de seneste otte måneder.

Det italesættes også i rapporten.

"Januar 2020 har desværre fortsat den uheldige tendens fra de foregående måneder med en helt uvant, dårlig driftstabilitet. Vi nåede derfor ikke i januar vores SLA mål (serviceniveauaftale, red.) Der overvåges stadig tæt for at samle data til de ongoing problemer, der arbejdes på, samt for at sikre, at der hurtigt kan sættes ind over for uhensigtsmæssigheder i miljøet," skriver e-Boks i statusrapporten.

Læs også: Bøderegnen vælter ned over e-Boks: Har misset statens krav til oppetid i syv ud af de seneste otte måneder

Bødestørrelsen oplyses ikke

Digitaliseringsstyrelsen oplyser ikke størrelsen på de bøder, som e-Boks har betalt, men af statusrapporten fremgår det, at selskabet i januar 2020 er blevet tildelt 53 såkaldte bodspoint.

Digital Post-løsningen var senest ramt af problemer i en halv times tid midt på eftermiddagen torsdag 27. februar.

Den seneste melding er, at løsningen igen kører stabilt.

Selskabet nedsatte allerede i januar en task force sammen med underleverandøren KMD for at komme problemerne til livs.

Det kan du læse mere om her: KMD-topchef om utallige e-Boks-nedbrud "Jeg tror ikke, folk har opdaget, at e-Boks ikke har overholdt sin SLA i syv ud af de sidste otte måneder"
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.