Staten nedsætter advisory board på 15 eksperter, der skal rådgive om digital forvaltning: Se medlemmerne her

Digitialiseringsstyrelsen nedsætter et nyt advisory board med 15 prominente navne, der skal hjælpe med at rådgive staten i spørgsmål om digital forvaltning. Se de 15 medlemmer her.

Stadig mere forvaltning i den offentlige sektor sker digitalt.

Derfor har staten - under Digitaliseringsstyrelsen - nedsat et nyt advisory board, der fremover skal være med til at styrke arbejdet med de juridiske rammer for brug af digitale løsninger og ny teknologi.

Statens advisory board er sammensat af 15 medlemmer med praktiske erfaringer og viden om udvikling, anvendelighed og implementering af digitale løsninger, herunder i forhold til it-udfordrede og digital inklusion.

15 medlemmer er udpeget af direktøren i Digitaliseringsstyrelsen efter indstilling fra en række institutioner og organisationer. Medlemmerne er udpeget i perioden fra 1. februar 2020 til 1. februar 2023.

Læs også: Bøderegnen vælter ned over e-Boks: Har misset statens krav til oppetid i syv ud af de seneste otte måneder

Her er de 15 medlemmer
Digitialiseringsstyrelsen fremhæver selv, at det kan være juridiske problemstillinger og løsningsmodeller i relation til eksempelvis fællesoffentlig infrastruktur som NemID og Digital Post, digital forvaltning eller anvendelse af ny teknologi og kunstig intelligens i den offentlige forvaltning, som rådet skal hjæpe med at rådgive om.

Rådet består af følgende personer:

1. Advokat Ulrikke Krogbeck fra Danske Advokater (indstillet af Advokatrådet)

2. Chefkonsulent Frederikke Saabye fra Dansk Erhverv (indstillet af Dansk Erhverv)

3. Formand Lisa Herold Ferbing for Dansk IT (indstillet af Dansk IT)

4. Konsulent Nicolai Paulsen fra sekretariatet for Dansk Socialrådgiverforening (indstillet af Dansk Socialrådgiverforening)

5. Afdelingschef Jeppe Kerckhoffs fra Dansk Handicap Forbund (indstillet af Danske Handicaporganisationer)

6. Juridisk chefrådgiver Nanna Skau Fischer fra Danske Regioner (indstillet af Danske Regioner)

7. Lektor Hanne Marie Motzfeldt fra Københavns Universitet
(indstillet af Danske Universiteter)

8. Professor Søren Højgaard Mørup fra Aarhus Universitet (indstillet af Danske Universiteter)

9. Digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal fra DI (indstillet af DI)

10. Advokat Martin Juul Christensen fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (indstillet af Fagbevægelsens Hovedorganisation)

11. Direktør Eskil Thygesen fra Schultz A/S (indstillet af IT-Branchen)

12. Vicedirektør Birgitte Eiriksson fra Justitia (indstillet af Justitia)

13. Kommunaldirektør Pernille Salamon fra Hørsholm Kommune (indstillet af KL)

14. Sekretariatschef Ole Kjærgaard fra sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte (indstillet af Rådet for Socialt Udsatte)

15. Stabschef Tina Fogh Aagaard fra Ældre Sagen (indstillet af Ældre Sagen)
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.