Staten nedsætter advisory board på 15 eksperter, der skal rådgive om digital forvaltning: Se medlemmerne her

Digitialiseringsstyrelsen nedsætter et nyt advisory board med 15 prominente navne, der skal hjælpe med at rådgive staten i spørgsmål om digital forvaltning. Se de 15 medlemmer her.

Stadig mere forvaltning i den offentlige sektor sker digitalt.

Derfor har staten - under Digitaliseringsstyrelsen - nedsat et nyt advisory board, der fremover skal være med til at styrke arbejdet med de juridiske rammer for brug af digitale løsninger og ny teknologi.

Statens advisory board er sammensat af 15 medlemmer med praktiske erfaringer og viden om udvikling, anvendelighed og implementering af digitale løsninger, herunder i forhold til it-udfordrede og digital inklusion.

15 medlemmer er udpeget af direktøren i Digitaliseringsstyrelsen efter indstilling fra en række institutioner og organisationer. Medlemmerne er udpeget i perioden fra 1. februar 2020 til 1. februar 2023.

Læs også: Bøderegnen vælter ned over e-Boks: Har misset statens krav til oppetid i syv ud af de seneste otte måneder

Her er de 15 medlemmer
Digitialiseringsstyrelsen fremhæver selv, at det kan være juridiske problemstillinger og løsningsmodeller i relation til eksempelvis fællesoffentlig infrastruktur som NemID og Digital Post, digital forvaltning eller anvendelse af ny teknologi og kunstig intelligens i den offentlige forvaltning, som rådet skal hjæpe med at rådgive om.

Rådet består af følgende personer:

1. Advokat Ulrikke Krogbeck fra Danske Advokater (indstillet af Advokatrådet)

2. Chefkonsulent Frederikke Saabye fra Dansk Erhverv (indstillet af Dansk Erhverv)

3. Formand Lisa Herold Ferbing for Dansk IT (indstillet af Dansk IT)

4. Konsulent Nicolai Paulsen fra sekretariatet for Dansk Socialrådgiverforening (indstillet af Dansk Socialrådgiverforening)

5. Afdelingschef Jeppe Kerckhoffs fra Dansk Handicap Forbund (indstillet af Danske Handicaporganisationer)

6. Juridisk chefrådgiver Nanna Skau Fischer fra Danske Regioner (indstillet af Danske Regioner)

7. Lektor Hanne Marie Motzfeldt fra Københavns Universitet
(indstillet af Danske Universiteter)

8. Professor Søren Højgaard Mørup fra Aarhus Universitet (indstillet af Danske Universiteter)

9. Digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal fra DI (indstillet af DI)

10. Advokat Martin Juul Christensen fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (indstillet af Fagbevægelsens Hovedorganisation)

11. Direktør Eskil Thygesen fra Schultz A/S (indstillet af IT-Branchen)

12. Vicedirektør Birgitte Eiriksson fra Justitia (indstillet af Justitia)

13. Kommunaldirektør Pernille Salamon fra Hørsholm Kommune (indstillet af KL)

14. Sekretariatschef Ole Kjærgaard fra sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte (indstillet af Rådet for Socialt Udsatte)

15. Stabschef Tina Fogh Aagaard fra Ældre Sagen (indstillet af Ældre Sagen)
Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.