Artikel top billede

iPhone 11 er sin storebror iPhone 11 Pro Max langt overlegen, når det gælder styksalg.

De billige smartphones stryger til tops i salgslisterne: Budget-modellerne fra Apple og Samsung storhitter

Topmodeller er ikke særligt populære i den globale smartphone-handel. Otte ud af 10 af de bedst sælgende smartphones er prisbillige modeller. Alligevel er det Apple, der dominerer, når det gælder styksalg.

Mens mobilproducenter som Apple og Samsung forsøger sig med stadigt dyrere og mere ambitiøse ’Pro’ og ’Ultra’-toptelefoner, styrer forbrugerne især mod mobilerne i de mere beherskede prislag.

Det fremgår af analyseinstituttet Counterpoint Research seneste opgørelse over klodens bedst sælgende smartphones gennem 2019.

Heraf fremgår det, at det særligt er Apples mere prisvenlige modeller, der tager førertrøjen salgsmæssigt.

Således er det iPhone Xr, der kan kalde sig for årets bedst sælgende smartphone, stærkt efterfulgt af iPhone 11, som kun har været i handlen i fire af årets 12 måneder.

iPhone Xr kan bryste sig af at have 3,0 procent af den samlede smartphone-handel efterfulgt af iPhone 11 med 2,1 procent.

De øvrige smartphones i salgslistens Top Fem kommer fra sydkoreanske Samsung med Galaxy A50 og Galaxy A10 på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen samt den kinesiske budgetmobil OPPO A5.

Enkelte topmodeller

Eneste high-end telefoner i Top 10 er prydet med æblelogoer og kommer begge fra Apples dyreste Max-serie.

Apple iPhone 11 Pro Max formår endda at overhale Apple iPhone Xs Max til trods, for at modellen først fik salgsdebut i september.

Apple er samtidig det mærke, der er bedst repræsenteret i toplisten med i alt seks modeller i hitparaden.

Set med europæiske briller er Samsungs Galaxy A50-smartphone mest populær og overhaler både Apples iPhone Xr og 11.

Se også: Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere