Artikel top billede

Bog: William Gibsons nye fremtidsroman er endnu engang et spejl for vores nutid

I Agency tager den kendte forfatter William Gibson livtag med it-baserede tidsrejser og ultraintelligente AI-avatars. Alt sammen som et spejl for vores ustyrlige samtid.

Gennem mere end 35 år har William Gibson taget temperaturen på både den nære og lidt fjernere fremtid og givet sine bud på, hvordan teknologien spiller terning med vores liv og levned.

Gibson betragtes i almindelighed som ophavsmand til genren cyberpunk – han opfandt endda begrebet cyberspace, før der var sat strøm til internettet.

Siden sin romandebut Neuromancer fra 1984 har desuden forudsagt alt fra celebritykulturens amokløb til digitaliseringen af medierne, polariseringen af det politiske miljø og hvordan world wide web hurtigt ville falde fra sin høje, idealistiske hest og ned i et ultrakommercielt søle styret af multinationale koncerner.

I januar udkom Agency, der hænger nøje sammen med forgængeren The Peripheral og ligeledes bevæger sig mellem forskellige tidsspor – blandt andet et, hvor Hilllary Clinton slog Trump ved valget i 2016.

Et andet spor foregår i det 22. århundrede i London, hvor man så småt er ved at komme sig over en katastrofe, der har taget livet af 4/5 af alle mennesker.

Her finder vi den unge kvinde Verity, der sættes til at afprøve en nyudviklet, ultraintelligent avatar, som hurtigt blandet sig mere i hendes liv, end hun kunne forudse.

Samtidig forsøger skumle kræfter på at tage tidsrejser i brug med henblik på at ændre fortiden i en – for dem – mere fordelagtig retning.

Agency har høstet udbredt ros, og beskrives eksempelvis i Los Angeles Times som “Superb... Each sentence is a hand-turned marvel of compact characterization, world-building and sardonic wit, all used to illuminate his vivid milieus…Gibson has an inexhaustible supply of tricks, new stories and new ways of telling them that make him the most consistent predictor of our present, contextualizer of our pasts and presager of our possible futures.”

Romanen er oplagt at læse i sammenhæng – før eller efter – The Peripheral, men kan også læses uafhængigt af denne.

Fakta: Agency. Forfatter: William Gibson. Udkom januar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.