Bog: William Gibsons nye fremtidsroman er endnu engang et spejl for vores nutid

I Agency tager den kendte forfatter William Gibson livtag med it-baserede tidsrejser og ultraintelligente AI-avatars. Alt sammen som et spejl for vores ustyrlige samtid.

Gennem mere end 35 år har William Gibson taget temperaturen på både den nære og lidt fjernere fremtid og givet sine bud på, hvordan teknologien spiller terning med vores liv og levned.

Gibson betragtes i almindelighed som ophavsmand til genren cyberpunk – han opfandt endda begrebet cyberspace, før der var sat strøm til internettet.

Siden sin romandebut Neuromancer fra 1984 har desuden forudsagt alt fra celebritykulturens amokløb til digitaliseringen af medierne, polariseringen af det politiske miljø og hvordan world wide web hurtigt ville falde fra sin høje, idealistiske hest og ned i et ultrakommercielt søle styret af multinationale koncerner.

I januar udkom Agency, der hænger nøje sammen med forgængeren The Peripheral og ligeledes bevæger sig mellem forskellige tidsspor – blandt andet et, hvor Hilllary Clinton slog Trump ved valget i 2016.

Et andet spor foregår i det 22. århundrede i London, hvor man så småt er ved at komme sig over en katastrofe, der har taget livet af 4/5 af alle mennesker.

Her finder vi den unge kvinde Verity, der sættes til at afprøve en nyudviklet, ultraintelligent avatar, som hurtigt blandet sig mere i hendes liv, end hun kunne forudse.

Samtidig forsøger skumle kræfter på at tage tidsrejser i brug med henblik på at ændre fortiden i en – for dem – mere fordelagtig retning.

Agency har høstet udbredt ros, og beskrives eksempelvis i Los Angeles Times som “Superb... Each sentence is a hand-turned marvel of compact characterization, world-building and sardonic wit, all used to illuminate his vivid milieus…Gibson has an inexhaustible supply of tricks, new stories and new ways of telling them that make him the most consistent predictor of our present, contextualizer of our pasts and presager of our possible futures.”

Romanen er oplagt at læse i sammenhæng – før eller efter – The Peripheral, men kan også læses uafhængigt af denne.

Fakta: Agency. Forfatter: William Gibson. Udkom januar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.