Artikel top billede

Myndigheder advarer: Hackere kan nemt lure med på din baby-monitor

Hackere har nemt ved at lure med på din baby-monitor og familiens smart-kameraer, lyder advarslen fra sikkerheds-myndighed.

Har du smart-kameraer i huset eller anvender du en baby-monitor til at holde øje med Lilleput ude i barnevognen eller i sin seng, bør du tænke dig grundigt om.

Sådan lyder advarsel fra den britiske it-sikkerhedsmyndighed, NCSC (National Cyber Security Center), der svarer til det danske Center for Cybersikkerhed.

Ifølge NCSC har hackere nemlig ofte meget nem adgang til enhederne, der fra fabrikken som regel er udstyret med meget simple og enkle passwords, som er meget nemme at knække.

Og får en hacker først adgang, er der fri adgang til at overvåge familien, lyder advarslen.

Engelske BBC beretter om en række tilfælde, hvor britiske familier er blevet overvåget af fremmede i deres hjem via adgang til familiens enheder.

NCSC anbefaler, at man altid gennemfører tre handlinger, når man anskaffer sig en ny enhed til huset:

- Skift default-password, der ofte fra fabrikken er ‘admin’ eller ‘0000.’

- Hold altid firmwaren opdateret. Dette glemmer mange.

- Sluk for alle funktioner, der gør det muligt at se optagelserne online - medmindre du har specifikt brug for dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere