Artikel top billede

Myndigheder advarer: Hackere kan nemt lure med på din baby-monitor

Hackere har nemt ved at lure med på din baby-monitor og familiens smart-kameraer, lyder advarslen fra sikkerheds-myndighed.

Har du smart-kameraer i huset eller anvender du en baby-monitor til at holde øje med Lilleput ude i barnevognen eller i sin seng, bør du tænke dig grundigt om.

Sådan lyder advarsel fra den britiske it-sikkerhedsmyndighed, NCSC (National Cyber Security Center), der svarer til det danske Center for Cybersikkerhed.

Ifølge NCSC har hackere nemlig ofte meget nem adgang til enhederne, der fra fabrikken som regel er udstyret med meget simple og enkle passwords, som er meget nemme at knække.

Og får en hacker først adgang, er der fri adgang til at overvåge familien, lyder advarslen.

Engelske BBC beretter om en række tilfælde, hvor britiske familier er blevet overvåget af fremmede i deres hjem via adgang til familiens enheder.

NCSC anbefaler, at man altid gennemfører tre handlinger, når man anskaffer sig en ny enhed til huset:

- Skift default-password, der ofte fra fabrikken er ‘admin’ eller ‘0000.’

- Hold altid firmwaren opdateret. Dette glemmer mange.

- Sluk for alle funktioner, der gør det muligt at se optagelserne online - medmindre du har specifikt brug for dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere