Artikel top billede

10 års test senere: It-system til teoriprøve er stadig ikke klar til brug

En digital løsning til landets køreskoleelever er stadig ikke klar efter en testperiode, som Rigspolitiet begyndte helt tilbage i 2010. Systemet er i dag blevet forældet, lyder det.

Landets køreskoleelever har i nu 10 år kunne se langt efter et nyt it-system, der kan digitalisere den ellers manuelle teoriprøve, som eleverne fortsat i dag skal gennemføre ved hjælp af blyant og papir.

Rigspolitiet begyndte ellers allerede i 2010 at teste et nyt prøvesystem i Hillerød og Køge, der kunne tage teoriprøven med ind i den digitale tidsalder, skriver DR.

Men systemet er endnu ikke klart til resten af landet efter den lange testperiode.

Bent Grue, der er landsformand for Dansk Kørelærer-union, er utilfreds med, at der stadig ikke er kommet et system efter så mange år, hvilket betyder, at man mange steder fortsat benytter DVD-serier ti prøverne.

Han peger desuden på, at det nye system efter så lang tid nu er blevet forældet.

"Systemet er så gammelt nu, at det lever på pumperne. Det betyder, at der er en risiko for, at det bryder sammen. Jeg ved, at det flere gange er gået ned til prøverne, hvor eleverne er blevet sendt hjem igen og må gå til en ny prøve, hvis de vil tage den digitalt," lyder det fra Bent Grue til DR.

Rigspolitiet, der afviser at stille op til interview med DR, oplyser, at det den lange testperiode aldrig har været planen, men at man har afventet en analyse fra Færdselsstyrelsen.

Læs også: Netcompany vinder opgave hos Rigspolitiet til 200 millioner kroner: It-system på vej til op mod 12.000 brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere