Artikel top billede

10 års test senere: It-system til teoriprøve er stadig ikke klar til brug

En digital løsning til landets køreskoleelever er stadig ikke klar efter en testperiode, som Rigspolitiet begyndte helt tilbage i 2010. Systemet er i dag blevet forældet, lyder det.

Landets køreskoleelever har i nu 10 år kunne se langt efter et nyt it-system, der kan digitalisere den ellers manuelle teoriprøve, som eleverne fortsat i dag skal gennemføre ved hjælp af blyant og papir.

Rigspolitiet begyndte ellers allerede i 2010 at teste et nyt prøvesystem i Hillerød og Køge, der kunne tage teoriprøven med ind i den digitale tidsalder, skriver DR.

Men systemet er endnu ikke klart til resten af landet efter den lange testperiode.

Bent Grue, der er landsformand for Dansk Kørelærer-union, er utilfreds med, at der stadig ikke er kommet et system efter så mange år, hvilket betyder, at man mange steder fortsat benytter DVD-serier ti prøverne.

Han peger desuden på, at det nye system efter så lang tid nu er blevet forældet.

"Systemet er så gammelt nu, at det lever på pumperne. Det betyder, at der er en risiko for, at det bryder sammen. Jeg ved, at det flere gange er gået ned til prøverne, hvor eleverne er blevet sendt hjem igen og må gå til en ny prøve, hvis de vil tage den digitalt," lyder det fra Bent Grue til DR.

Rigspolitiet, der afviser at stille op til interview med DR, oplyser, at det den lange testperiode aldrig har været planen, men at man har afventet en analyse fra Færdselsstyrelsen.

Læs også: Netcompany vinder opgave hos Rigspolitiet til 200 millioner kroner: It-system på vej til op mod 12.000 brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere