Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor skærer voldsomt ned: 3.000 årsværk skal spares væk

Den nordiske telegigant Telenor skal finde besparelser for mellem tre og milliarder norske kroner.

Den norske telegigant iværksætter en omfattende spareplan, der i perioden 2020 til 2022 skal finde besparelser for mellem tre og fire milliarder kroner.

Det svarer til rationaliseringer for mellem 2,1 milliarder og 2,9 milliarder danske kroner.

Heraf skal en milliard norske kroner findes i barberinger på 15 procent af medarbejder-omkostninger, hvilket vil betyde at 3.000 årsværk skærres fra i perioden.

Det skriver det norske finansmedie E24.no i forbindelse med telekoncerns seneste kapitalmarkedsdag ved hovedkontoret i Fornebu.

”Besparelserne vil gælde Telenor globalt og vil ske i flere dele end det,” oplyser HR-koncerndirektør Cecilie Heuch til det norske medie.

Hvordan der skal skæres i medarbejderstaben præciseres ikke, men greb som blandt andet fremskyndet pension og afskedigelsespakker forventes, skriver mediet.

Overfor computerworld udtaler en talsperson for Telenor Danmark, at der løbende vil ske organisationstilpasninger:

"I Telenor Danmark foretager vi løbende tilpasninger af vores organisation som et naturligt led i den effektiviserings- og digitaliseringsrejse, som Telenor Danmark har været på igennem de sidste 4 år. Vores effektiviseringstiltag sker sideløbende med, at vi investerer i nye områder som IoT og sikkerhed," lyder kommentaren fra Telenor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere