Artikel top billede

Telenor skærer voldsomt ned: 3.000 årsværk skal spares væk

Den nordiske telegigant Telenor skal finde besparelser for mellem tre og milliarder norske kroner.

Den norske telegigant iværksætter en omfattende spareplan, der i perioden 2020 til 2022 skal finde besparelser for mellem tre og fire milliarder kroner.

Det svarer til rationaliseringer for mellem 2,1 milliarder og 2,9 milliarder danske kroner.

Heraf skal en milliard norske kroner findes i barberinger på 15 procent af medarbejder-omkostninger, hvilket vil betyde at 3.000 årsværk skærres fra i perioden.

Det skriver det norske finansmedie E24.no i forbindelse med telekoncerns seneste kapitalmarkedsdag ved hovedkontoret i Fornebu.

”Besparelserne vil gælde Telenor globalt og vil ske i flere dele end det,” oplyser HR-koncerndirektør Cecilie Heuch til det norske medie.

Hvordan der skal skæres i medarbejderstaben præciseres ikke, men greb som blandt andet fremskyndet pension og afskedigelsespakker forventes, skriver mediet.

Overfor computerworld udtaler en talsperson for Telenor Danmark, at der løbende vil ske organisationstilpasninger:

"I Telenor Danmark foretager vi løbende tilpasninger af vores organisation som et naturligt led i den effektiviserings- og digitaliseringsrejse, som Telenor Danmark har været på igennem de sidste 4 år. Vores effektiviseringstiltag sker sideløbende med, at vi investerer i nye områder som IoT og sikkerhed," lyder kommentaren fra Telenor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere