Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor skærer voldsomt ned: 3.000 årsværk skal spares væk

Den nordiske telegigant Telenor skal finde besparelser for mellem tre og milliarder norske kroner.

Den norske telegigant iværksætter en omfattende spareplan, der i perioden 2020 til 2022 skal finde besparelser for mellem tre og fire milliarder kroner.

Det svarer til rationaliseringer for mellem 2,1 milliarder og 2,9 milliarder danske kroner.

Heraf skal en milliard norske kroner findes i barberinger på 15 procent af medarbejder-omkostninger, hvilket vil betyde at 3.000 årsværk skærres fra i perioden.

Det skriver det norske finansmedie E24.no i forbindelse med telekoncerns seneste kapitalmarkedsdag ved hovedkontoret i Fornebu.

”Besparelserne vil gælde Telenor globalt og vil ske i flere dele end det,” oplyser HR-koncerndirektør Cecilie Heuch til det norske medie.

Hvordan der skal skæres i medarbejderstaben præciseres ikke, men greb som blandt andet fremskyndet pension og afskedigelsespakker forventes, skriver mediet.

Overfor computerworld udtaler en talsperson for Telenor Danmark, at der løbende vil ske organisationstilpasninger:

"I Telenor Danmark foretager vi løbende tilpasninger af vores organisation som et naturligt led i den effektiviserings- og digitaliseringsrejse, som Telenor Danmark har været på igennem de sidste 4 år. Vores effektiviseringstiltag sker sideløbende med, at vi investerer i nye områder som IoT og sikkerhed," lyder kommentaren fra Telenor.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder med PMO-erfaring

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tekniske testere der brænder for automatisering

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Coordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere