De næste måneder bliver det gratis at forsøge sig med Microsoft Teams og Office 365

Den verserende coronavirus-smitte gør det fordelagtigt at prøve Microsofts samarbejdsplatform, Teams.

Mens stadigt flere mennesker bliver inficeret med den nye COVID-19 sygdom, vokser behovet for karantæne-foranstaltninger som hjemmeisolation og frivillig karantæne fra arbejdspladser, for at forhindre eventuel smitte med den dødelige coronavirus.

Det imødekommer software-giganten Microsoft ved at tilbyde sin samarbejdsplatform og kommunikationsværktøj Teams gratis i en begrænset periode, oplyser Microsoft salgschef JP Courtois på Twitter.

"Ved at gøre Teams gratis tilgængeligt for alle i seks måneder, håber vi at kunne understøtte offentlige sundheds- og sikkerhedstiltag ved at gøre fjernarbejde endnu lettere," lyder beskeden.

Den gratis prøveperiode bliver en del af et nyt seks måneders initiativ, hvor enterprise-versionen af kontorpakken Office 365 inklusive Teams, kan afprøves kvit og frit – det såkaldte ”Office 365 E1 Trial," skriver vores søstermedie PCWorld.

Visse begrænsninger
Computerworlds søstermedie noterer dog, at gratisversionen ikke vil rumme samtlige features fra den betalte version.

Mens visse funktioner forbliver, vil gratis-versionen eksempelvis være begrænset i mængden af cloud-lager i Microsofts OneDrive.

Denne reduceres fra 1.000 til to gb per bruger samt 10gb fælles lager.

Optagelser af videokonferencer og opkald forbeholdes også betalende kunder.

Forskellene mellem de to versioner kan nærstuderes her.

Microsoft har tidligere tilbudt en gratis version af Teams i 2018, der var dog også dengang tale om en begrænset version af sin software.

Se også: Stort nederlag til Microsoft Teams: IBM vælger Slack til sine 350.000 medarbejdere

Google er også gratis
En anden software-gigant, Google, har denne uge også frigjort gratis-versioner af deres fjernarbejdsløsninger.

I et blogindlæg skriver søgegiganten at der gives fri adgang til Hangouts Meet videokonference værktøjerne til samtlige G Suite samt G Suite for Education kunder.

læs også: Skifter, skifter: Microsoft Teams får et væld af nye funktioner - fungerer snart som walkie-talkie app


mest debatterede artikler

Premium
It-administratorer godt trætte af de mange Windows 10-opgraderinger: Består mest af ornamentik og smukkesering - men er næsten aldrig brugbare
Microsofts store halv-årlige opgraderinger af Windows 10 fører sjældent noget direkte nyttigt med sig og er ikke bøvlet værd, lyder det i stor rundspørge blandt it-administratorer.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.