De næste måneder bliver det gratis at forsøge sig med Microsoft Teams og Office 365

Den verserende coronavirus-smitte gør det fordelagtigt at prøve Microsofts samarbejdsplatform, Teams.

Mens stadigt flere mennesker bliver inficeret med den nye COVID-19 sygdom, vokser behovet for karantæne-foranstaltninger som hjemmeisolation og frivillig karantæne fra arbejdspladser, for at forhindre eventuel smitte med den dødelige coronavirus.

Det imødekommer software-giganten Microsoft ved at tilbyde sin samarbejdsplatform og kommunikationsværktøj Teams gratis i en begrænset periode, oplyser Microsoft salgschef JP Courtois på Twitter.

"Ved at gøre Teams gratis tilgængeligt for alle i seks måneder, håber vi at kunne understøtte offentlige sundheds- og sikkerhedstiltag ved at gøre fjernarbejde endnu lettere," lyder beskeden.

Den gratis prøveperiode bliver en del af et nyt seks måneders initiativ, hvor enterprise-versionen af kontorpakken Office 365 inklusive Teams, kan afprøves kvit og frit – det såkaldte ”Office 365 E1 Trial," skriver vores søstermedie PCWorld.

Visse begrænsninger
Computerworlds søstermedie noterer dog, at gratisversionen ikke vil rumme samtlige features fra den betalte version.

Mens visse funktioner forbliver, vil gratis-versionen eksempelvis være begrænset i mængden af cloud-lager i Microsofts OneDrive.

Denne reduceres fra 1.000 til to gb per bruger samt 10gb fælles lager.

Optagelser af videokonferencer og opkald forbeholdes også betalende kunder.

Forskellene mellem de to versioner kan nærstuderes her.

Microsoft har tidligere tilbudt en gratis version af Teams i 2018, der var dog også dengang tale om en begrænset version af sin software.

Se også: Stort nederlag til Microsoft Teams: IBM vælger Slack til sine 350.000 medarbejdere

Google er også gratis
En anden software-gigant, Google, har denne uge også frigjort gratis-versioner af deres fjernarbejdsløsninger.

I et blogindlæg skriver søgegiganten at der gives fri adgang til Hangouts Meet videokonference værktøjerne til samtlige G Suite samt G Suite for Education kunder.

læs også: Skifter, skifter: Microsoft Teams får et væld af nye funktioner - fungerer snart som walkie-talkie app


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.